Het is liefdevol, maar loodzwaar, dat hoor je vaak van mantelzorgers als ze al langere tijd hun dierbaren verzorgen. Onder druk van de verantwoordelijkheid schieten soms zelfs de zo broodnodige momenten van ontspanning zoals een vakantie er voor hen zelf bij in.

Ben je echt toe aan rustmoment, dan draag je de zorgtaken even over aan je kinderen, kleinkinderen of vrienden. Maar dan zadel je wel anderen op met ‘jouw’ taken, waardoor je er nog niet met een gerust gevoel even tussenuit kan gaan. Bij Home Instead Thuiszorg Alkmaar begrijpen ze dat maar al te goed.

Marco Groffen: ‘Wij zorgen ervoor dat mantelzorgers er met een gerust gevoel even lekker tussenuit kunnen. Een lang weekend, of een meerweekse vakantie. Dat hebben ze gewoon nodig. We weten hoe zwaar het voor hen is om permanent een dierbare te verzorgen. Wij nemen die taak graag van hen over, zodat er even tijd is om de accu weer op te laden.’

De thuiszorg van Home Instead bestaat uit een vast team van professionele, goed opgeleide, flexibel ingestelde medewerk(st)ers. De persoon die zorg nodig heeft ziet daardoor elke keer een vast gezicht en dat geeft een vertrouwd gevoel. Tijden waarop de zorgmomenten moeten plaatsvinden kunnen in overleg worden afgesproken.

De wensen van de klant staan bij Home Instead centraal, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dus ook in de vakantie zijn wij beschikbaar, zonder wachtlijst. Deze tijdelijke zorg, ook wel respijtzorg genoemd, wordt soms vergoed door de zorgverzekeraar en is afhankelijk van de polis die men heeft.

Wilt u gebruik maken van de diensten van Home Instead, neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Wij nemen daarbij graag de mogelijkheden met u door om u bijvoorbeeld te helpen bij een onbezorgde vakantie.

Home Instead Thuisservice Alkmaar
DeTelefoonCentrale
Koelmalaan350, 1812 PS Alkmaar

T: 072-2001009 I: www.homeinstead.nl
E: info.alkmaar@homeinstead.nl