UTRECHT - Kolping Boys, dat dit jaar het 85-jarige jubileum viert, staat voor het eerst in de clubhistorie in de finale van de KNVB-districtsbeker. De ploeg van trainer Rob Klanker wist dat te bereiken door in Utrecht met ruime cijfers van Elinkwijk te winnen: 0-6.


Elinkwijk, ooit een roemruchte topamateurclub, speelt tegenwoordig in de derde klasse. Toch deed men dit seizoen in de districtsbeker van zich spreken ondermeer door de vierde-divisionisten AFC '34 en Ajax uit te schakelen. In de halve finale bleek Kolping Boys echter duidelijk een maatje te groot. Met een glansrol voor Mohamed Ettouhlali namen de Oudorpers al voor de rust afstand. Binnen een klein kwartier bracht Ettouhlali eerst Joey ijzen in stelling om de score te openen om vervolgens zelf een paar minuten late voor de 0-2 te zorgen. Nog voor de rust gaf hij ook de assist voor de derde Oudorpse treffer van Floris Kemps.

Elinkwijk kwam er ook na de rust niet aan te pas en was helemaal kansloos na rode kaarten voor Seker en invaller Van der Poll. De Klanker-equipe voerde vervolgens de score snel verder op middels treffers van Thomas Menu, Lars Rouppe van der Voort en Steije Kee.

Vanavond wordt duidelijk wie de tegenstander wordt van Kolping Boys als in de andere halve finale De Bilt en Huizen elkaar treffen.
De finale wordt op hemelvaartsdag (9 mei) gespeeld op het complex van FC Abcoude.