WIJDEWORMER – Vorig jaar was Flamingo’s 64 de nummer twee achter het ongenaakbare Purmersteijn. In de nacompetitie greep de Alkmaarse ploeg vervolgens nét naast promotie. Dit seizoen is het de ploeg van coach Ron Weinbrecher wel gelukt om de hoofdprijs te pakken. Na een sterk seizoen werd de titel afgelopen zaterdagmiddag bij DZS op overtuigende wijze binnengehaald, 3-9.

Twee weken geleden liet Flamingo’s 64 bij directe concurrent Opperdoes de eerste kans op de titel liggen. ‘Het was vorige week tegen De Foresters belangrijk om geen fout te maken’, zei Ron Weinbrecher na afloop. Die fout werd niet gemaakt, want de Alkmaarse ploeg wist met 5-1 te zegevieren en hield de titelkansen zo in leven.

Uitstekende cijfers
Flamingo’s 64 kon richting het laatste competitieduel bij DZS uitstekende cijfers overleggen. Naast een gelijkspel gingen er vier duels verloren, maar met zestien overwinningen en maar liefst 105 gescoorde doelpunten denderde de ploeg richting het kampioenschap. Nadat er vorig jaar geen prijs tegenover een sterk seizoen stond was de honger naar succes alleen maar groter geworden. ‘Ja, vorig jaar was heel zuur met die late penalty in de nacompetitie’, doelde Marco Kossen op het laatste nacompetitie duel in Soest. Toen VV Hees in blessuretijd langszij kwam en in de verlenging de Alkmaarse ploeg uitschakelde. Nu is overwerk niet nodig. ‘Dit is een soort van gerechtigheid. We hebben het hele jaar laten zien terecht bovenaan te staan.’

Schrikken
Heel even was het spannend op het hobbelige veld in Wijdewormer. Terwijl er nog enkele supporters bezig waren een parkeerplek te vinden had DZS de score al geopend. ‘Ik dacht al; het zal toch niet’, lachte Yucel Gundogdu. Het was echter het enige moment dat er iets van spanning te merken was. Flamingo’s 64 liet zien waarom het de terechte kampioen is. Ruben Beentjes die door een beroep tegen zijn schorsing mocht meespelen vijzelde zijn seizoenstotaal op. ‘Het is lekker dat Ruben met zijn klasse meedoet’, beaamde Weinbrecher. Na de bal in het vijandige strafschopgebied te hebben veroverd schiet de aanvaller de gelijkmaker binnen. Het bleek het begin van een doelpuntrijke wedstrijd die geen moment meer spannend werd. Beentjes voltooide nog voor rust zijn hattrick, terwijl goalgetter Maurice Gijzen tussendoor tweemaal binnenschoot. Eenmaal kon DZS wat terugdoen.

‘Na rust wilden zij de schade beperkt houden. Wij hebben op dit veld nog aardig spel laten zien’, was Weinbrecher tevreden. ‘Dit is heerlijk.’ De coach zag zijn ploeg de score na de pauze verder opvoeren en de kampioenwedstrijd nog meer glans geven. Gijzen scoorde en verzuimde erna oog in oog met de doelman om zijn vierde treffer van de middag te maken. In de laatste minuut lukte het de aanvaller wel, waarmee hij de eindstand op 3-9 bepaalde. Op dat moment had Beentjes zijn vierde treffer al gemaakt en ook Gungogdu pikte zijn doelpunt mee.

Kriebelen
Na de traditionele champagnedouche genoot Kossen voor de kleedkamer van de behaalde titel. Twee seizoenen geleden hervatte hij zijn carrière. ‘Ik was gestopt, maar het begon toch weer te kriebelen. Ik kwam toen in gesprek met Richard (Rijsterborgh, red.) en ik heb er geen moment spijt van gehad’, lacht de middenvelder die tegen DZS als rechtsback stond opgesteld. Na twee seizoenen vierde klasse kan Kossen zich opmaken voor de derde klasse. Wedstrijden tegen mindere teams zijn er daardoor een stuk minder. Lachend: ‘Misschien dat de topscorers dat wel doen, maar ik zal dit soort wedstrijden niet missen.’

DZS – Flamingo’s 64 3-9 (2-5)
1. Brian Melis 1-0, 6. Ruben Beentjes 1-1, 11. Ruben Beentjes 1-2, 26. Maurice Gijzen 1-3, 33. Ruben Beentjes 1-4, 37. Maurice Gijzen 1-5, 45. Brian Melis 2-5, 51. Maurice Gijzen 2-6, 79. Ruben Beentjes 2-7, 85. Hans Oosterga 3-7, 88. Yucel Gundogdu 3-8, 90. Maurice Gijzen 3-9.

DZS: Verkroost. Blank (Smit/82), Oosterga, Kenter, Van der Meer. Sarabi, Melis, Van den Berge (Van der Bijl/59). T. Stravers, R. Stravers, Verhoef (Levering/59).

Flamingo’s 64: Kivancli. Kossen (Simons/76), Vlaar (Oomes/76), Bektas, Bergwerff. Dubois, Gundogdu, El Messaoudi (Ezhar/64). Beentjes, Rijsterborgh, Gijzen.