OPPERDOES – De speciale kampioenshirts lagen langs de zijlijn al klaar voor het geval Flamingo’s 64 de titel zou pakken. Ze bleven opgeborgen. De Alkmaarders verloren bij de enige overgebleven concurrent Opperdoes en hebben de titel daardoor nog niet binnen, 3-1.

Het had zo mooi kunnen zijn voor Flamingo’s 64. Winnen op bezoek bij directe concurrent en de titel binnenslepen. Het gebeurde echter niet. ‘Een gelijkspel had prima geweest, dan hadden we thuis kampioen kunnen worden’, zei Yucel Gundogdu na afloop. ‘Thuis kampioen worden is toch het leukste, al had het natuurlijk lekker geweest als we het hier hadden afgemaakt.’

In Opperdoes begon Flamingo’s 64 voortvarend. De ploeg, die ditmaal met Ruben Beentjes en Maurice Gijzen twee man voorin had neergezet, opende na acht minuten via Beentjes de score. De aanvaller bedankte terecht teamgenoot Miquel Dubois, die een groot aandeel had in het doelpunt. De aanval werd door de middenvelder opgezet en nadat hij de bal had teruggekregen van Gijzen legde hij breed op doelpuntenmaker Beentjes. Nadat een ingedraaide corner van de lijn werd gehaald schoot Dubois over. ‘We hadden kansen genoeg om de 2-0 te maken’, besefte Gundogdu. De bevrijdende tweede treffer bleef echter uit.

Omgedraaid
In vijf minuten durende blessuretijd voor rust en het eerste kwartier na rust draaide het om. Opperdoes zocht naar de gelijkmaker en Flamingo’s 64 raakte de controle, die het veertig minuten had, kwijt. De gastheer creëerde hun eerste kansen maar stuitte telkens op een Alkmaars been of doelman Tufan Kivancli.

Die lijn werd in de tweede helft, met het enige verschil dat er nu wel doelpunten uit kwamen. Al na 55 seconden was het Roy van Dijk die in tweede instantie Kivancli passeerde. Vier minuten later kwam Opperdoes aanvaller Van Dijk opnieuw oog in oog met de Flamingo’s doelman en opnieuw bleef hij ijzig kalm. Het was een lastige fase voor de ploeg van coach Ron Weinbrecher. Het inbrengen van Yucel Gundogdu en Richard Rijsterborgh bleek uiteindelijk een goede zet, want in het laatste half uur kwam de ploeg meer op de vijandige helft.

Nadat de 3-1 meerdere keren werd voorkomen kregen de gasten kansen om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Beentjes werd uit de bovenhoek getikt terwijl Gundogdu op de Opperdoes doelman stuitte.

Moeilijker
In de jacht op de gelijkmaker, wat een betere uitgangspositie zou zijn in de titelrace, was het wegvallen van Beentjes een domper. De aanvaller kwam hard in en zag zijn actie bestraft worden met een rode kaart. Voor de productieve Beentjes dreigt het seizoen al ten einde te zijn, ervan uitgaande dat hij meerdere duels schorsing krijgt. De kansen werden minder en toen Arthur Schoutsen de 3-1 binnen schoot was het pleit beslecht. Opperdoes balde de vuisten, Flamingo’s 64 zal zich moeten oprichten. Gundogdu: ‘Het is na rust terecht dat Opperdoes heeft gewonnen. Wij hebben nog twee finales te gaan.’

Opperdoes – Flamingo’s 64 3-1 (0-1)
9. Ruben Beentjes 0-1, 46. Roy van Dijk 1-1, 51. Roy van Dijk 2-1, 83. Arthur Schoutsen 3-1.

Rood: 80. Ruben Beentjes (Flamingo’s 64)

Opperdoes: Kok. Glazenborg, Van Splunter, Gutter, Wien. M. Zwaan, Putting, Wagemaker. Karapetian, F. Zwaan (Schoutsen/76), Van Dijk (Lewezuk/89)

Flamingo’s 64: Kivancli. Akbulut, Bektas, Vlaar, Bergwerff. El Messaoudi, Kossen (Gundogdu/59), Dubois, Ezhar (Rijsterborgh/59). Beentjes, Gijzen.