OUDORP/ALKMAAR - Er werd bij de twee eerste elftallen van Kolping Boys driftig op los gescoord in het afgelopen weekend. Zaterdag 1 won in een doelpuntrijke derby tegen Alcmaria Victrix met 4-5 en de zondagploeg van de Oudorpers zorgde tegen Assendelft zelfs voor een onvervalste zevenklapper.


Kolping Boys zat. 1 kende bij Alcmaria Victrix een knotsgekke derby. De nummer vier van de 4e klasse A kende een flitsende start met doelpunten van Kevin Schmidt en Nick Korssen en liep voor rust zelfs uit naar 0-5 door treffers van kevin Cappai, Rik Wijnker en Roy Duijneveld.

Kolping Boys dacht na rust wel even gas terug te nemen met die stand, maar Alcmaria Victrix was een stuk scherper uit de kleedkamer gekomen en via Jonas Bakker en twee treffers van Chakib El Kaderi kwam het sterk terug. De slotfase werd zelfs nog even spannend toen invaller Bert Inecia zelfs de 4-5 liet aantekenen, maar verder liet Kolping Boys, dat zaterdag de reguliere competitie afsluit met een thuisduel tegen St. Adelbert, het niet komen.

Zondag
In de 1e klasse A is Kolping Boys alvast vertouwen aan het tanken voor de nacompetitie. Tegenstander Assendelft kreeg zondag alle hoeken van Sporcomplex de Nollen te zien in een onvervalste zevenklapper. Lars Rouppe van der Voort opende het doelpuntenbal met een hattrick. Nadat Jessey Kuiper de eer had gered, scoorde Dennis Konijn tweemaal en deden ook Amine Ouaziz en Joey Gijzen nog een duit in het zakje.