ZUID-SCHARWOUDE - De derby tussen LSVV en Kolping Boys stond vooral in het teken van hoe beide ploegen straks de nacompetitie ingaan. Weliswaar met een andere insteek, want waar Kolping Boys gaat voor promotie dient LSVV het vege lijf te redden in 1A. De strijd leverde een doelpuntrijk duel op waarbij het moraal van Kolping Boys weer een stukje gegroeid zal zijn: 3-7.

Bij LSVV zal met name het feit dat men zo makkelijk goals tegen krijgt het meeste zorgen baren, hoewel men in de eerste helft nog redelijk stand hield tegen de Oudorpers. Die kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door Dennis Konijn, maar een vrije trap van Bas Kansen betekende de gelijkmaker. Joey Gijzen zogde van dichtbij voor een nieuwe voorsprong van Kolping Boys en een kopbal van Thomas Menu bracht de marge zelfs op twee. Kort voor rust bracht Sven de Ruiter echter LSVV weer dichterbij, waardoor een spannende tweede helft in het verschiet lag.

Die spanning bleef echter achterwege wnat na nauwelijks een uur spelen had Menu met nog eens twee treffers een hattrick achter zijn naam staan. Dat lukte in de slotfase uiteindelijk ook Joey Gijzen met nog eens twee treffers. De tegentreffer die Martijn Schroeijers tussendoor produceerde was slechts een doekje voor het bloeden voor de thuisploeg.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie