PETTEN - Donkere wolken boven het fietspad door het nieuwe duin bij Petten voorspelden niet veel goeds voor de openingsdag van de dertigste editie van de Hel van Petten, een meerdaagse waarin de sporklasserenners van Alcmaria Victrix standaard aan de start staan.


De Hel van Petten wordt traditiegetrouw geopend met een individuele tijdrit op vrijdag. Maar liefst 95 renners maakten zich klaar voor de strijd. Met af en toe een buitje werd al gauw duidelijk dat het mes tussen de tanden zat: er werd een nieuw parcoursrecord gezet door militaire renner Jody Jochems. Alcmaria Victrix presteerde uitstekend met twee man in top tien, namelijk Nederlands kampioen tijdrijden bij de sportklasse 2022 Steven Heshusius op de tweede plaats en vanuit WV de Volharding overgestapte Sjors de Waard op de zesde plaats.

De omloop van zaterdag startte met hier en daar een bezorgd ogend gezicht over de dreigende wolken. Gelukkig werd bij opdrogend asfalt een mooie omloop verreden. Het zonnetje kwam zelfs nog langs! Onze renners konden tevreden zijn met het resultaat van Sjors de Waard op de vijfde plek in de omloop en ook in het klassement na de omloop.
Op de derde dag werd om één uur het criterium voor het B klassement afgeschoten. In het B klassement zat namens Alcmaria Victrix onder anderen Ties Danenberg, geen onbekende in de Hel van Petten gezien zijn eerdere prestaties in de top tien. 40 ronden lang werd over de klinkertjes gestreden om de eerste plaats, waarbij Ties op grandioze wijze de derde plaats wist te bemachtigen.

Tenslotte was het om half drie aan het A klassement om de strijd te vervolgen. Vanuit Alcmaria Victrix stonden Sjors, Koen en Roderick aan de start voor 50 ronden door het dorp. Met nog drie rondes te gaan probeert Sjors uit het peloton te ontsnappen, maar werd door alerte renners erbij bijgehaald. Hij wordt uiteindelijk vijfde in het A klassement, een zeer verdiende positie gezien het hoge niveau van de A groep.

Alcmaria Victrix was met 10 deelnemende renners goed vertegenwoordigd in beide klassementen en kijkt daarom zeer tevreden terug op deze dertigste editie van de Hel van Petten.