ALKMAAR - Op zondag 12 november is de Grote Kerk Alkmaar tussen 10.30 en 11.30 uur exclusief geopend voor personen met een lagere tolerantie voor prikkels. Tijdens dit uur zijn er o.a. minder geluiden en minder mensen en is de bar gesloten.


Speciale ontvangst

De prikkelarme openstelling is in het leven geroepen voor personen voor wie een bezoek tijdens reguliere openingstijden niet mogelijk is, bijvoorbeeld door niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of hooggevoeligheid. De bezoeker wordt op dit tijdstip ontvangen door een getrainde medewerker. Op deze manier kan men rustig rondwandelen en de prachtige, uitgebreide permanente tentoonstelling bezoeken of het spectaculaire, metershoge glas – in - loodraam bewonderen, dat op 8 oktober is onthuld.

Meer informatie

De bezoeker hoeft niet aan te tonen dat hij of zij baat heeft bij een prikkelarme openstelling en mag een vriend, vriendin, partner, familielid of begeleider meenemen. Gratis toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via www.grotekerkalkmaar.nl. Er is plaats voor maximaal 10 bezoekers.