OUDORP - Kolping Boys staat in de halve finale van de KNVB-districtsbeker en heeft zich daarmee automatisch geplaatst voor de landelijke KNVB-beker in het komende seizoen. De Oudorpers wisten zaterdag in de kwartfinale af te rekenen met Argon: 2-1.


Op een druilerig Sportpark De Nollen was al snel duidelijk dat de gasten uit Mijdrecht niet naar Oudorp waren gekomen om de schoonheidsprijs te verdienen. Men begon achterin uiterst compact en eenmaal in balbezit werd al snel met de lange bal de grote Teun Gortenmuller gezocht. De ploeg van trainer Rob Klanker nam al snel het heft in handen en wist uit een dood spelmoment de score te open toen Floris Kemps een vrije trap voor het doel slingerde alwaar Joey Gijzen raak kopte. Lang bleef die voorsprong niet staan, want bij de eerstvolgende uitbraak en onoplettendheid in de Kolping-defensie liet Milan Keijzer de gelijkmaker aantekenen. Toch ging Kolping Boys met een voorsprong rusten toen een voorzet van Mohamed Ettouhlali op waarde werd geschat door Lars Rouppe van der Voort: 2-1.

Nadien werd het er allemaal niet beter op. Met veel lange ballen, en de nodige onderlinge duel bleken de kansen schaars en die moesten dan ook voornamelijk komen uit dode spelmomenten. Argon bleek niet bij machte om de thuisploeg echt pijn te doen en de pogingen van afstand die men probeerde daar wist keeper Wijnand de Jong prima te pareren.

Kolping Boys trok de zege zodoende over de streep en mag het in de halve finale gaan opnemen tegen Elinkwijk in Utrecht.