HEILOO - Kolping Boys heeft zich ternauwernood weten te plaatsen voor de kwartfinale van het KNVB-districtsbekertoernooi nadat het woensdagavond in een boeiende strijd met 3-4 won van derdeklasser De Foresters.

In Heiloo waar de supporters van de thuisploeg voor de nodige sfeer zorgden kwam de thuisploeg zelfs driemaal op voorsprong tegen de eersteklasser uit Oudorp. Tweemaal gebeurde dat in de eerste helft middels treffers van Stein Liefhebber en Hidde Postma. Namens Kolping zorgden Dennis Konijn en Jent van der Hoeven ervoor dat het bij rust toch in evenwicht was: 2-2.

Invaller Thomas van Dijk wist na rust, na een knappe aanval, De Foresters voor de derde maal op voorsprong te zetten, maar halverwege de twee helft was het via Lars Rouppe van der Voort toch weer gelijk. De beslissing viel tien minuten voor tijd toen een inzet van Dennis Konijn via Ryan van Westerop van richting werd veranderd en in het doel verdween, waardoor Kolping Boys in de koker gata bij de loting voor de kwartfinale.