OUDORP - Kolping Boys is terug aan de top van de 1e Klasse A. De Oudorpers stonden voor de winterstop al lang bovenaan de ranglijst en zelfs met een flinke voorsprong, maar na een mindere reeks verdween die als sneeuw voor de zon. Zondag profiteerde Kolping Boys optimaal van een misstap van AGB door SV Hoofddorp met duidelijke cijers te verslaan: 3-0.

Zonder keeper Nick Plomper, die midweeks in het bekerduel met De Foresters een vinger brakm en de in de zaal geblesseerd geraakte Dennis Konijn. Mohamed Ettouhlali nam op links de plaats van Konijn in waar de jonge Wijnand de Jong van Onder 19 het doel verdedigde. De twee spelers speelden een cruciale rol in de zege op de Hoofddorpers.

De jonge doelman speelde een foutloze wedstrijd en werd na afloop zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Nadat Jent van der Hoeven kort voor rust de score had geopend voor Kolping Boys wist Ettouhlali het duel in de tweede helft te beslissen met twee puntgave treffers.

Door de zege neemt Kolping Boys de koppositie op doelslado over van AGB. Komende zondag gaat de ploeg van trainer Rob Klanker op bezoek bij de nummer vijf in de stand, SV Hillegom.