OUDORP - Internationaal jeugdvoetbal keert terug in Oudorp. Kolping Boys organiseert op 25 en 26 mei 2024 de Kolping International Cup. In samenwerking met Eredivisieclub AZ en hoofdsponsor Hotel Zuiderduin heeft de amateurvereniging een aansprekend deelnemersveld van clubs van naam en faam uit binnen- en buitenland samengesteld. Naast de onder 15-selectie van AZ komen namelijk ook de talenten van Fulham FC, FC Schalke 04, Antwerp FC, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam naar sportcomplex De Nollen.


Het internationale deelnemersveld wordt gecompleteerd met de voetbaljeugd van Crystal Palace FC (Engeland) en Breidablik, de talentenfabriek uit IJsland. Namens Kolping Boys gaan de spelers van JO16 de strijd aan met de ‘talenten van de toekomst’. Zij krijgen een unieke kans om zich te meten met jeugdopleidingen die in Europa – en zelfs wereldwijd – hoog staan aangeschreven. “We zijn ontzettend trots om meteen bij de eerste editie van de Kolping International Cup zo’n sterk deelnemersveld te kunnen presenteren”, zegt Sijbrand Noome, voorzitter van de toernooicommissie.

Internationaal voetbalfeest

De eersteklasser uit Oudorp is achter de schermen al maanden bezig met de voorbereiding van het voetbalfeest. “In Hotel Zuiderduin hebben we een geweldige, zeer betrokken hoofdsponsor gevonden en een ijzersterke partner van het toernooi”, gaat Noome verder. “Door deze steun en het grote netwerk stáát het toernooi. Clubs reageerden enthousiast op het ‘verhaal’ en zegden snel toe. Een compliment naar iedereen die zich namens Kolping Boys belangeloos inzet voor het toernooi.”

Namens Hotel Zuiderduin benadrukt Richard Nan dat sport en ontspanning belangrijke pijlers voor het hotel zijn. Een eerste gesprek met Kolping Boys zorgde gelijk voor ‘het goede gevoel’. “Natuurlijk is er de directe link met AZ, waar we nu een aantal jaar als sponsor aan verbonden zijn met Hotelinegmond.nl. Daarnaast hebben we ook al de ervaring met een internationaal voetbaltoernooi in Heemskerk.”

“Wij zijn met Strandhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee al meerdere jaren hoofdsponsor van dat toernooi. Dat bevalt heel goed en maakte dat we direct een goed gevoel hadden bij de plannen en ambities van Kolping Boys. In Egmond aan Zee hebben wij naast AZ al veel profclubs mogen verwelkomen, heel leuk dat wij eind mei een aantal jeugdteams van bekende voetbalclubs ontvangen.”

Voor de regio

De korte lijnen, zowel met AZ als met de toernooiorganisatie, maken dat het toernooi leeft. Bij de amateurclub én het hotel. “Er staat een sterk deelnemersveld met een aantal clubs van naam. Fulham, Crystal Palace, twee bekende Engelse clubs. En dan Schalke 04, een gerenommeerde Duitse club. Mooi hoor. We zijn blij dat we als Hotel Zuiderduin hieraan bij kunnen dragen en iets terug kunnen doen voor de regio die ook belangrijk voor ons is. Naast hotelkamers en zalen bieden wij diverse faciliteiten waar ook regionale bezoekers van harte welkom zijn, zoals het wellness center met sauna en zwembad, de bowlingbanen en het restaurant.”

De komende periode werkt de toernooicommissie hard aan de omlijsting van het evenement. Zo wordt onder meer een sponsoravond georganiseerd. “Op deze avond verrichten we de loting voor het toernooi”, zegt Noome. “Daarnaast worden sponsors, naast een drankje en een hapje getrakteerd op een inspirerende spreker.” Op de zaterdag en zondag wordt het complex in een ‘festivalachtig’ jasje gestoken met foodtrucks en entertainment voor jong en oud. “Maar, het moet vooral om het voetbal draaien. We geven iedereen alle kans om te genieten van deze nieuwe generatie toptalenten.”