REGIO – Op bezoek bij AFC’34 boekte Alcmaria Victrix de eerste competitiezege van het seizoen. Ook Flamingo’s begon het nieuwe seizoen met een overwinning.

AFC’34 – Alcmaria Victrix 2-5
In de eerste speelronde van de Vierde Klasse A stond er direct een interessante krachtmeting op het programma. In eigen huis nam AFC’34 het op tegen stadsgenoot Alcmaria Victrix, dat vorig seizoen degradeerde uit de Derde Klasse. ‘We hebben een goede wedstrijd gespeeld’, zei Jordy van Eekelen na afloop. ‘Dit is een onwijs goed begin.’

In Alkmaar was het AFC’34 dat via Remzi Katan op een 1-0 voorsprong kwam. Nog voor rust had Alcmaria Victrix de score echter weer omgebogen. Via Jurgen Beerse en Vincent van Vliet gingen de bezoekers met een 1-2 voorsprong rusten. In het tweede bedrijf liep de ploeg dankzij Dylan Bijl, Leon Schouten (afstandsschot in de bovenhoek) en Hans Adriaan Sibrandi uit naar 1-5. Het slotakkoord was voor Jurgen Beerse, die met een eigen doelpunt voor de 2-5 eindstand zorgde. ‘We speelden vandaag verzorgd voetbal. Ik heb bij vlagen genoten.’ vervolgde Van Eekelen. Bij de gastheer was er minder reden tot optimisme. ‘De eerste twintig minuten waren goed.’ zag Marius Wiegman, die na rust een schot van de lijn zag worden gehaald. Daarna liepen de bezoekers dus weg en pakte zo de overwinning.

Blauw Wit (W) – Flamingo’s 64 2-8
Nadat Flamingo’s 64 zichzelf vorig seizoen niet beloonde voor het sterke seizoen begon de ploeg afgelopen zaterdagmiddag aan het nieuwe seizoen. Zonder de gestopte Marco Kossen, maar met nieuwkomers Khalid en Issam Ezhar opende de Alkmaarse ploeg met een 2-8 overwinning op Blauw Wit (W).

‘In de eerste helft was het even wennen. We waren wat slordig in de passing’, zei Ruben Beentjes. Dankzij een treffer van Maurice Gijzen ging Flamingo’s 64 met een 0-1 voorsprong rusten. ‘Na rust gingen we hoger tempo spelen en zuiniger met de bal om.’ Gijzen scoorde nog driemaal, terwijl Beentjes twee keer een vrije trap binnenschoot. Ook Ilyas Bektas en Khalid Ezhar kwamen tot scoren. ‘Sommige aanvallen waren echt genieten.’

Zie ook: Tweedeklasser Jong Holland won met 3-1 van OFC.