ALKMAAR – In eigen huis kende Jong Holland een prima begin van het nieuwe seizoen. In de eerste speelronde wist het promovendus OFC op een nederlaag te trakteren, 3-1.

Het duel begon goed voor Jong Holland, dat via Lars Boekel al vrij snel op een 1-0 voorsprong kwam. ‘Er was daarna eigenlijk niets aan de hand. We domineerden en zij kwamen er niet meer uit.’ zei Chelbi Boujenoui na afloop.

Ook de 2-0 kwam op naam van Lars Boekel. ‘Vanaf dat moment gingen wij slordiger spelen en zij gingen hoger druk zetten. Wij werden gedwongen tot de lange bal en die duels verloren we te veel. Ook de tweede bal wonnen we niet.’ vervolgde de verdediger. Uit een indraaiende vrije trap kopte OFC nog voor rust de 2-1 binnen.

De Alkmaarse tweedeklasser wist het duel daarna tot aan de rust te controleren. In het tweede bedrijf gingen de bezoekers opportunistischer spelen en was Jong Holland slordig. Via een penalty was het Boujenoui die de 3-1 wist te maken. ‘Vanaf dat moment zijn we nauwelijks meer in gevaar geweest. Ik had liever wat minder slordig gespeeld maar we hebben nog niet zo vaak in dezelfde samenstelling gespeeld dus het was ook wat onwennig.’

Jong Holland – OFC 3-1 (2-1)
1-0 Lars Boekel
2-0 Lars Boekel
2-1 OFC
3-1 Chelbi Boujenoui (penalty)

In de Vierde Klasse won Alcmaria Victrix van AFC'34. Ook Flamingo's 64 zegevierde.