DE GOORN - Ongeslagen blijven in de bekerpoule en dan toch geen poulewinnaar zijn dat is hetgeen wat de vrouwenploeg Alcmaria Victrix zondagmiddag overkwam. De ploeg van trainer/coach John van Loenen behaalde vier punten uit de eerste twee duels en wist zondagmiddag met ruime cijfers te winnen van RKEDO (1-5). Aangezien KFC dat met nog grotere cijfers deed tegen Vitesse '22 (1-8) ging de Zaanse ploeg echter wel over de Alkmaarders heen in de stand.

Van Loenen was evenwel te spreken over zijn ploeg. 'Al was de eerste helft in een te lage tempo en verloren we net wat vaak in de duels. Toch kwamen wij binnen een half uur op voorsprong door doelpunten van Lara de Decker en Lorraine Groesz. Een zuiver buitenspeldoelpunt van RKEDO wordt vervolgens toch goedgekeurd waardoor het nog even spannend werd, maar na de rust waren wij oppermachtig.'

Hoewel er in de openingsfase al een viertal kansen om zeep werden geholpen en Alcmaria een zuivere strafschop werd onthouden besliste men het duel in een tijdsbestek va nog geen tien minuten. Achtereenvolgens Ashley van den Bosch, Lara de Decker en Tanisha Nicolaas wisten hierbij het net te vinden. 'Uiteindelijk is 1-5 een prima resultaat en wij als technische staf zijn dan ook trots op de meiden die wij gecomplimenteerd hebben hoe ze de tweede helft hebben gespeeld.'

'Het is jammer dat we de eerste competitieronde vrij zijn, maar over twee weken (30 september) wacht dan wel gelijk de derby tegen Kolping Boys. We weten wat ons te doen staat en we gaan de competitie vol vertrouwen in', aldus Van Loenen.

RKEDO VR1 - Alcmaria Victrix VR1 (1-5)
24. Lara de Decker 0-1
28. Lorraine Groesz 0-2