Naast verkoop van knuffelpakketjes verhuurt Koffertje Troost koffers met boeken en uitvaartspeelgoed. Deze koffer geeft houvast om een gesprek met kinderen op gang te brengen over de dood en wat er gebeurt bij een uitvaart. Boeken helpen om ervaringen en gevoelens makkelijker bespreekbaar te maken naar kinderen. Daarnaast schuilt in samen lezen de waardevolle kracht van verbinding en werkt een liefdevol moment van aandacht troostend.

Eén themakoffer boeken van Koffertje Troost is bestemd voor kinderen die geconfronteerd worden met het ingrijpende verlies van hun allerliefste babyzusje/broertje.
Wat als mama van het één op het andere moment in het ziekenhuis ligt en iedereen verdrietig is omdat de baby in mama's buik dood is gegaan. Wat betekent dood zijn eigenlijk en hoe moet het nou verder...?

De prentenboeken in de verhuurkoffer kunnen helpend zijn in deze verdrietige en verwarrende tijd voor kinderen. Verhalen zorgen voor herkenning en dat biedt troost. Daarnaast geven verhalen uitleg over de dagen rondom het afscheid. Kruipen in een verhaal wat jouw werkelijkheid weerspiegelt, stelt ook gerust.

De verhuurkoffer van Koffertje Troost is zoveel mogelijk op maat, want er zijn immers veel verschillende prentenboeken over wat dood betekent. Betreft het bijvoorbeeld het overlijden van een ouder, opa of oma, het overlijden na een ziekbed, ongeluk of door zelfdoding. De verhuurkoffer met boeken wordt zoveel mogelijk op maat samengesteld.

Zie voor meer informatie www.koffertjetroost.nl .

Het slingeraapje op de foto hoort bij het knuffelpakketje van Koffertje Troost.