ALKMAAR - Stichting Sport-Z start vanaf maandag 6 mei de weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen wordt er op spelende wijze gewerkt aan de zelfvertrouwen van het kind. De training wordt gegeven door een professionele trainer en vindt plaats in gymzaal Tochtwaard.

Programma
Gedurende 8 bijeenkomsten werken de kinderen aan onderwerpen als jezelf leren kennen, negatieve gedachte herkennen en ombuigen, omgaan met faalangst en kritiek, vertrouwen krijgen in eigen handelen en reageren op plagen en pesten. Door te oefenen met ‘ander gedrag’, ervaart het kind succeservaringen, leert hij of zij voor zichzelf op te komen en krijgt hij of zij zo meer vertrouwen in zijn of haar eigen vaardigheden.

Betrokkenheid ouders
Om het gedrag van het kind te veranderen, worden ouders actief betrokken bij de trainingen. Na het aanmelden, neemt de trainer contact op met de ouders voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maakt de trainer kennis met de ouders en het kind, zodat de trainer een goed beeld krijgt van het kind en de hulpvraag. Daarnaast worden ouders uitgenodigd om mee te doen met een meedoen-dag tijdens de training.

Aanmelden en meer informatie
De eerste les start op maandag 6 mei om 16.30 uur in gymzaal Tochtwaard. De kosten bedragen €85,- voor 8 bijeenkomsten. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.sport-z.org/ikdurf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yalmard Kusten (Projectcoördinator), via y.kusten@sport-z.org.