REGIO – Derdeklasser Alkmaarsche Boys speelde op bezoek bij Hercules Zaandam met 1-1 gelijk. In diezelfde klasse verloren VV Bergen en Egmondia. Een klasse lager boekte Zeevogels een klinkende zege op Duinrand S.

Hercules Zaandam – Alkmaarsche Boys 1-1
Op bezoek bij Hercules Zaandam speelde Alkmaarsche Boys met 1-1 gelijk en pakte zo na twee opeenvolgende nederlagen weer een punt. ‘In de eerste helft waren wij de betere ploeg, maar beloonden we onszelf niet’, zei Jimi Kooge na afloop. ‘Na rust was het gelijkwaardig. Er had meer in gezeten.’

Een kwartier voor tijd opende Alkmaarsche Boys de score. Guillaume Rijssel wist de 0-1 te maken en leek zo de matchwinner te worden. Een kleine tien minuten later trokken de Zaandammers de stand via Tristan van Oostenbrugge echter gelijk.

VV Bergen – De Kennemers 0-2
‘We wilden ons revancheren ten opzichte van vorige week, noem het eerherstel. Voor rust gaven we goed thuis, in de tweede helft konden we tot de zestien van de tegenstander komen, maar daarna hield het op’, zei Lars Kraakman na afloop van het duel tegen De Kennemers. ‘In de omschakeling werden we geklopt en speelden zij de wedstrijd ook prima uit. Zonde, er had meer ingezeten.’

Uiteindelijk ging Bergen met 0-2 onderuit. Coach Djordi Hopman: ‘Voor het proces waar we nu in zitten was dit een goede wedstrijd, met name in de eerste helft. Uiteindelijk verlies je op kwaliteit, maar dat mag ook tegen een ploeg die minimaal zes plaatsen hoger moet eindigen dan wij.’

Meervogels’31 – Egmondia 2-0
In Akersloot leed Egmondia een 2-0 nederlaag. ‘Een terechte nederlaag. Bij 1-0 kregen we twee uitgelezen kansen, maar deze werden door de goed spelende doelman om zeep geholpen’, zag Jan de Jong, de secretaris van Egmondia, vanaf de zijlijn. Nadat de Egmonders eerder een penalty werd onthouden mocht Meervogels’31 in de laatste tien minuten wel een strafschop nemen en wist het deze ook te verzilveren. ‘Toen was de wedstrijd gelopen.’

Zeevogels – Duinrand S 8-0
In de Vierde Klasse B behaalde Zeevogels een klinkende 8-0 zege op Duinrand S. ‘Het was een vrij eenzijdig duel. Vooral ingegeven doordat we heel snel op een 1-0 voorsprong kwamen’, zei Mike Twisk na afloop. ‘In de voorgaande wedstrijden hadden we veel moeite met kansen afmaken en het onszelf daardoor onnodig moeilijk maakten. Vandaag kwamen we dus heel snel op een 1-0 voorsprong waardoor we toch wat meer ruimte kregen.’

Die ruimtes werden benut waardoor er vele kansen werden gecreëerd. De Egmondse doelpunten vielen via Jorrit Groot (2x), Nick Dekker (2x), Quint Roffelsen, Jeffrey Kruijff, Julius Zwartkruis en Jay Herman.

Duinrand S coach Martin Rood was duidelijk teleurgesteld. ‘Het was een complete offday. Er zat totaal geen voetbal in en de instelling van sommigen was niet goed’, zei de oefenmeester. ‘Het was niet best. Ik mistte dat stukje extra’s. Ik ben erg teleurgesteld. Er waren er drie à vier die er uitsprongen, maar de instelling moet beter.’