REGIO – In de Vierde Klasse behaalden Alcmaria Victrix, Duinrand S, Zeevogels en De Rijp een overwinning. Het leverde meerdere blije gezichten op bij de coaches.

Saenden – Alcmaria Victrix 1-4
‘Saenden is een hele fysieke ploeg met grote gasten. We hadden in de eerste helft wind mee. Twee van onze uittrappen werden redelijk verkeerd ingeschat’, aldus Patrick de Vries. Beide keren leverde het Alcmaria Victrix een doelpunt op en allebei de treffers kwamen op naam van Jelmar Bremer. ‘Na rust gingen zij volle bak op de aanval en werd het redelijk onvriendelijk met veel kaarten.’

Via een penalty kwam Saenden terug tot 1-2. Nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip en bracht Dimaggio Senchi de stand op 1-3. Wat volgde was een rode kaart wegens slaan op het achterhoofd. ‘Toen was de druk er wel redelijk af en counterden we naar 1-4’, vervolgde De Vries. De vierde treffer kwam op naam van Nick Kleefman. ‘Ik ben heel blij en dik tevreden. Dit was wel even lekker.’

Duinrand S – RCZ 2-1
In eigen huis begon Duinrand S fel en enthousiast aan het thuisduel tegen RCZ. De kansen die het in de beginfase kreeg leverde geen doelpunten op, maar na zeventien minuten scoorde Jim Groot de 1-0. Nadat de bezoekers na een half uur met tien man verder moesten werden er twee grote kansen gemist en scoorde RCZ op slag van rust de 1-2.

In de 47e minuut scoorde Jim Groot de 2-1. ‘Een kwartier voor tijd was een RCZ speler het niet eens met beslissing van de scheids en kreeg toen zijn tweede gele kaart. Toen begon het’, doelde coach Martin Rood op het moment waarop het duel werd gestaakt. ‘De hele staf liep het veld op. Ze stopten ermee, wilden niet door met scheidsrechter (Dingerdis, red.). De begeleiding en spelers staakten.’

Het was een vreemd einde van de wedstrijd. De punten gingen naar Duinrand S. Rood: ‘Er was ruim 200 man, niet normaal. Dan is het niet leuk om zo te eindigen. Maar de punten zijn lekker.’

Zeevogels – Sporting S 3-0
In eigen huis won Zeevogels met 3-0 van Sporting S. ‘De uitslag zegt minder over hoe er gevoetbald werd. Het was niet slecht maar ik kan niet honderd procent tevreden zijn over hoe er werd gespeeld. Af en toe werden er wat taakjes vergeten. Er moet wat meer discipline in komen’, aldus Dennis Kanne. ‘Over inzicht en spelbeleving heb ik niets te klagen, maar het moet soms wat slimmer. Maar we moeten het niet groter maken dan het is, we hebben een hoop kansen gecreëerd en de nul gehouden.’

Via twee doelpunten van Jilius Zwartkruis, die in de twintigste minuut als invaller in het veld was gekomen, kwam Zeevogels op 2-0, waarna Jay Herman met een rake penalty voor de 3-0 zorgde. ‘Het was niet best vandaag. We waren overal te laat. Het begon al bij de bespreking, ze kwamen later op het veld dan afgesproken en dat zag je in de wedstrijd terug’, zei Milton Macnack. ‘We waren niet scherp. We kregen ook drie keer een honderd procent kans, maar handelden niet. Het was vandaag niet best.’

De Rijp – Zaandijk 3-2
In eigen huis boekte De Rijp een 3-2 zege op Zaandijk. ‘Absoluut terecht’, zei Peter van der Zwaan. ‘Met name in de tweede helft hadden wij het balbezit en kregen we een aantal kansen. Voor rust was het meer open. Ook toen hadden we de betere kansen.’ Enkele kansen eindigde op het houtwerk, maar driemaal leverde een kans ook een doelpunt op.

In de zesde minuut opende Nick Visser de score. Nog voor rust had Zaandijk de score omgedraaid, maar tien minuten na rust maakte Mikey Hoffs de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd maakte Visser de winnende treffer.