REGIO – Afgelopen zondag boekte de herenploeg van AMHC een 2-4 zege. De dames van de Alkmaarse hockeyploeg gingen op bezoek bij Xenios met 5-0 onderuit.

Amstelveen – AMHC heren 2-4
‘Wij hebben een prima wedstrijd gespeeld. Met goede combinaties kwamen wij er veelvuldig gevaarlijk uit’, zei Pieter Saal na afloop. Via Giel Jansen kwam AMHC op 0-1. 'Vervolgens bleven wij druk houden op Amstelveen en Robin Boogaart maakte de 0-2. Vijf minuten voor rust maakte Rogier van Koningsbrugge de 0-3 middels een mooie backhand.’

In het tweede bedrijf was AMHC iets minder scherp waardoor Amstelveen kon terugkomen tot een 2-3 tussenstand. Saal: ‘Complimenten voor de ploeg om binnen één minuut de 2-4 te maken waardoor de wedstrijd op slot ging. Deze hebben wij verder slim en volwassen uit gespeeld.’

Xenios – AMHC dames 5-0
Op bezoek bij Xenios leden de hockeysters van AMHC een 5-0 nederlaag. ‘We kwamen vandaag op alle fronten te kort’, zei Daniel de Vos na afloop. ‘We wisten helaas nul keer een kans te creëren en waren erg onder de indruk van het verbale geweld van de tegenstander. Die ook gewoon goed speelde.’