AERDENHOUT/ZEIST – De heren en dames van AMHC zijn er niet in geslaagd om hun uitwedstrijden te winnen. Beide teams leden een nederlaag.

Rood Wit – AMHC heren 2-0
‘Wij speelden een goede dominante eerste helft en een prima tweede helft’, zei Pieter Saal na afloop. ‘Helaas kwamen wij 1-0 achter en kwamen daarna goed terug maar het doelpunt werd (ten onrechte) afgekeurd.’ vervolgde de coach.

Uiteindelijk won Rood Wit met 2-0 van AMHC. Saal: ‘Ik heb goed veldspel gezien en daar moeten we mee verder. Hier kunnen wij als team op door bouwen.’

Phoenix – AMHC dames 5-1
Ook de damesploeg van AMHC ging onderuit. Op bezoek bij Phoenix leed het een 5-1 nederlaag. ‘Vandaag was het niet goed. We maakten continue de verkeerde keuzes. We creëerden in de eerste minuten een paar open kansen maar maakten in de laatste fase dan niet de beslissing gewoon op doel te slaan’, zei coach Daniel de Vos. ‘Daarna counterden ze ons drie keer weg met opportunistische klappen naar voren. Na rust kwamen we op 3-1 (Cathelijne van Lunteren, red.) door een mooie aanval maar we drukten dat niet langer dan vijf minuten door.’

Uiteindelijk won Phoenix met 5-1. ‘Al met al zeer teleurstellend.’