EGMOND AAN ZEE – Verliezen van regerend landskampioen Hovocubo is zeker geen schande voor White Stones, al had het gehoopt dichterbij te zitten. Het mocht echter niet zo zijn, 0-5.

Na de uitwedstrijden tegen Hovocubo (9-0) en FC Marlène (10-0) was Rogier Bunink niet tevreden over de inzet. Afgelopen vrijdagavond was dat duidelijk anders. ‘Het verschil was kleiner dan in Hoorn. We hadden gehoopt er dichterbij te zitten. We hebben er alles aan gedaan’, zei coach Rogier Bunink na afloop. Aan de werklust lag het zeker niet bij White Stones. Ook toen het tegen een ruime achterstand aankeek weigerde het de handdoek te gooien. Ook Dennis Pluijmers liet zich positief gelden. ‘Dennis heeft goed gekeept.’

Internationals
Ook Pluijmers kon niet voorkomen dat Hovocubo de punten meenam uit de Watertoren. ‘Wat overigens geen schande is. Zij hebben vele internationals’, besefte Bunink. Halverwege had de Hoornse opponent een 0-3 voorsprong opgebouwd. Nadat Dennis Pluijmers in een één tegen één situatie Kevin Tromp van het scoren afhield, opende Mukhtar Suleiman na acht minuten de score. Nog geen minuut later verdubbelde Hovocubo de score via Faisel Mellah, die bij de tweede paal kon binnen tikken. Nog voor de pauze had Suleiman met zijn tweede van de avond voor de 0-3 gezorgd. Na een snelle omschakeling trof hij op aangeven van Lahcen Bouyouzan fraai doel. Jesper de Vré was aan de andere kant tweemaal dichtbij, maar zijn eerste schot werd gekeerd en zijn tweede doelpoging eindigde net naast.

Weinig spanning
In het tweede bedrijf was de spanning ver weg. White Stones probeerde om terug te komen, maar kreeg te maken met het welbekende probleem: scoren. Zo mikte Luc Schuffelen van dichtbij naast en had De Vré evenmin succes. Hovocubo kwam wel tot scoren, via Suleiman die na een diepe bal van Yoshua St. Juste binnenschoot en zo zijn hattrick voltooide. De Hoornse ploeg kreeg meer kansen om de score op te voeren, maar Pluijmers wist meerdere doelpogingen onschadelijk te maken. Nadat een inzet van Jelle Schut van de lijn werd gehaald bepaalde St. Juste de eindstand op 0-5. Een opstootje bij de bank van White Stones was zeven seconden voor tijd het laatste wat er gebeurde, waarbij Jesper de Vré en de geblesseerde Amir Molkarai (Hovocubo) met rood werden weggestuurd.

Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het onderin dicht bij elkaar staan. Met FC Eindhoven en FC Marlène nog als tegenstanders op het programma is White Stones reëel in de kansen. ‘De nacompetitie is het hoogst haalbare. We zullen punten moeten pakken. Het wordt zeker spannend.’

White Stones – Hovocubo 0-5 (0-3)
9. 0-1 Mukhtar Suleiman
10. 0-2 Faisel Mellah
18. 0-3 Mukhtar Suleiman
25. 0-4 Mukhtar Suleiman
40. 0-5 Yoshua St. Juste