REGIO – Derdeklassers VV Bergen en SV Koedijk zijn er in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De overige zondagteams uit de regio kunnen zich volledig richten op de competitie.

HSV – FC Uitgeest 0-3
‘Het is uiteindelijk wel terecht. Als je ziet hoe we doelpunten tegen kregen’, zei Edwin Veenstra na het duel tussen HSV en FC Uitgeest. De bezoekers wisten met 0-3 te zegevieren. ‘In de eerste helft kregen we een paar kansen om voor te komen. Je ziet een hoop dingen die fout gingen en dat werd afgestraft. We gaven drie doelpunten weg en dat is zuur.’

VV Bergen – Alcmaria Victrix 3-1
In eigen huis won VV Bergen met 3-1 van Alcmaria Victrix waardoor het zich plaatste voor de knock-out fase van het bekertoernooi. Door doelpunten van Noah Robles (2x) en Dennis Visscher ging Bergen halverwege al met 3-0 aan de leiding. ‘Wij waren vandaag dodelijk in de omschakeling. We stonden heel goed georganiseerd. Zij kregen ook twee goede kansen, maar verder gaven we eigenlijk niet veel weg.’ zei Djordi Hopman na afloop.

In de eerste helft waren we heel matig en niet geconcentreerd. Na rust waren we veel beter, hadden meer balbezit en waren feller in de duels. We vergaten onze kansen af te maken en kregen ook een rode kaart’, zei Alcmaria speler Dimaggio Senchi. ‘Ondanks dat we met tien man aan het voetballen waren bleven we er wel voor gaan en scoorden we.’ Het doelpunt viel via Rory Weisscher.

Egmondia – Sint Adelbert 7-0
In eigen huis boekte Egmondia een klinkende 7-0 zege op Sint Adelbert. Halverwege stond het al 4-0 voor het elftal van Willem Zeijlmans. ‘Dit hadden dubbele cijfers moeten zijn, maar de concentratie verslapte.’ zei de coach na afloop.

De zeven doelpunten vielen dankzij Daan Groot (3x), Tico Tervoort, Justin Recourt, Jari Swart en Jordy van Amstel. ‘We zijn toe aan de competitie. Ik weet waar we staan. Het wordt hard werken en we kunnen ver komen. Er zit veel voetbal en potentie in.’ vervolgde de coach.

Zeevogels – KSV 1-2
In eigen huis had Zeevogels tegen KSV aan een punt genoeg aan de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Daarin slaagde het echter niet, de Egmonders verloren met 1-2. Mike Twisk bracht de gastheer op voorsprong, maar de Heerhugowaardse ploeg boog de score om.

‘Eigenlijk, als je het afzet tegen vorige week, was het een niveau minder. Zij gaven zoveel ruimte weg waar we ons geen raad mee wisten. Qua kansenverhouding had het 6-4 voor ons kunnen zijn.’ zei Dennis Kanne na afloop. ‘Het is zonde want met een gelijkspel waren we een ronde verder gekomen in de beker. Als je ziet hoe we gevoetbald hebben was het misschien wel goed dat we tegen een zeperd opliepen. Het moet ook een leermoment zijn.’

SV Koedijk – SRC 2-1
In eigen huis boekte SV Koedijk de derde zege in de poulefase van het bekertoernooi. Tegen SRC won het dankzij treffers van Genovie Matadi Kimfuta en Tom Hofkamp met 2-1 van de opponent uit Schagen. ‘De zege was mager gezien het grote aantal kansen wat wij gekregen hebben.’ reageerde coach Roy Rowinkel na afloop.

De zege betekende dat SV Koedijk met negen punten als groepshoofd eindigde. De kersverse derdeklasser zit daardoor bij de loting voor de volgende bekerronde.

De Rijp – RKAV Volendam 2-9
In eigen huis leed vierdeklasser De Rijp een 2-9 nederlaag tegen RKAV Volendam, dat uitkomt in de Derde Klasse. ‘De kermis zat nog letterlijk in de benen bij de spelers. Uiteindelijk een blamage tegen een goed spelend team.’ zei coach Peter van der Zwaan na afloop.

De twee doelpunten van De Rijp vielen via Wesley Rollman en Valentijn Jonk. Door de nederlaag zit het bekerseizoen er op voor de formatie van Van der Zwaan.

De Koog – Duinrand S 4-2
Op bezoek bij De Koog verloor Duinrand S met 4-2. Al vroeg in de wedstrijd opende de gastheer de score via een verschrikkelijk hard schot. ‘Daarna kwamen we aardig terug via Jim Groot’, zei coach Martin Rood. Dankzij Kevin Engelbracht kwam de ploeg uit Schoorl zelfs op voorsprong. ‘Dat was heel knap.’

De Koog wist de score in de eerste helft na balverlies bij Duinrand S weer gelijk te trekken. In het tweede bedrijf liep De Koog uit naar een 4-2 bekerzege. Rood: ‘Volgende week spelen we tegen Alcmaria Victrix. Hopen dat we er dan weer staan.’

Sporting S – RKEDO 1-8
‘Het was aan alle kanten bedroevend’, zei Sporting S coach Milton Macnack na afloop van de 1-8 nederlaag tegen RKEDO. ‘De jongens hadden kermis gehad. Het was een dag waarop alles tegenzat. Het was niet goed en dat weten de jongens ook.’

Vlak na rust scoorde Stijn Ruijgrok de 1-3. ‘Dat was het enige moment van opleving.’

Alkmaarsche Boys won vanmiddag met 7-0 van VZV. Bekijk hier het verslag van die wedstrijd.