ALKMAAR - Het ging bij Alkmaarsche Boys in de afgelopen week over veel meer dan voetbal alleen. De vereniging zit in zwaar weer en kwam daarom met een duidelijk statement. Op het veld tankte het eerste elftal ondertussen aan zelfvertrouwen. Nadat de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk de openingswedstrijd in de poule verloren had van Hugo Boys wist men dat plaatsing voor de volgende ronde moeilijk zou worden. Een 0-4 zege bij WMC werd vanmiddag gevolgd door een zevenklapper tegen VZV en dat zorgde wel voor vertrouwen op weg naar de competitie.

Mats Blokdijk is de eerste die zal erkennen dat de weerstand in de laatste twee bekerwedstrijden niet al te groot was, maar kon toch positief terug kijken. 'Ik ben wel tevreden over wat ik heb gezien vanmiddag ondanks de matige tegenstand. Bijna alle doelpunten kwamen voetballend tot stand en we hebben gewoon een heel leuk elftal staan.'Dat elftal begon tegen het afgelopen seizoen naar de vijfde klasse gedegradeerde VZV voortvarend en nam al binnen een twintig minuten een 3-0 voorsprong door doelpunten van Emre Keskin, Hicham Alhari en aanvoerder Guillaume Rijssel.

Bij Alkmaarsche Boys stond Iliass Ait Kassi voor het eerst op het veld en met enkele fraaie acties liet hij zien dat hij net als de van AFC '34 over gekomen Emre Keskin een van de smaakmakers kan worden in het vernieuwde Alkmaarsche Boys. De rol van smaakmaker was deze zondagmiddag vooral weggelegd voor Rijssel want na zijn goal in de eerste helft wist hij in de tweede helft liefst vier keer te scoren. Hierbij moet wel gezegd worden dat hij telkens op zijn wenken bediend werd dor zijn medespelers.

Alkmaarsche Boys begint de competitie in de derde klasse volgende week met een uitwedstrijd bij het gepromoveerde Bergen.

Alkmaarsche Boys - VZV 7-0 (3-0)
10. Emre Keskin 1-0
17. Hicham Alhari 2-0
19. Guillaume Rijssel 3-0
47. Guillaume Rijssel 4-0
58. Guillaume Rijssel 5-0
79. Guillaume Rijssel 6-0
89. Guillaume Rijssel 7-0

Foto's: DP Sportfotografie