REGIO – In de Derde Klasse B hebben VV Bergen, Egmondia en SV Koedijk een punt gepakt. Alkmaarsche Boys ging in Castricum onderuit.

Vitesse’22 – Alkmaarsche Boys 6-0
Alkmaarsche Boys leed op bezoek bij Vitesse’22 een ruime 6-0 nederlaag. ‘Het is een terechte uitslag. We hebben een kwartier leuk meegedaan, tot een foutje achterin’, aldus Mats Blokdijk. Na een mooie aanval die de 2-0 opleverde liep de gastheer door Alkmaarse foutjes uit naar een 4-0 ruststand. ‘Toen was het gespeeld. We deden voor rust wel ons best, maar na rust knapte er wat.’

Een half uur voor tijd kwam Alkmaarsche Boys door een rode kaart voor Guillaume Rijssel met rood weggestuurd. Vitesse’22 scoorde in het restant nog tweemaal. Blokdijk: ‘Nu moeten de jongens als team laten zien dat ze een punt willen maken naar anderen. Ze doen hun best, maar je moet het een keer vertalen naar resultaat.’

Egmondia – SVA Assendelft 1-1
Het duel tussen Egmondia en SVA Assendelft was er één die alle kanten op kon. Beide teams wisten meerdere kansen te creëren. De Egmonders wisten uit één van die mogelijkheden na een goede aanval via Justin Recourt de score te openen. Tien minuten later betekende een wat ongelukkig eigen doelpunt de gelijkmaker. Een vrije trap eindigde via de lat en de rug van de Egmondse doelman in het doel. Daan Groot: ‘Daarna kregen beide teams nog een aantal kansen, maar de uitslag was wel terecht.’

Hercules Zaandam – VV Bergen 1-1
Na zes wedstrijden behaalde VV Bergen weer eens een resultaat. ‘1-1 is een terechte afspiegeling van de wedstrijd’, oordeelde Djordi Hopman. In Zaandam wist Stijn Vrasdonk de score na twintig minuten te openen, al was de eerste helft voor Hercules Zaandam. De gastheer liet drie kansen onbenut, maar vijf minuten voor rust was het alsnog raak.

‘Na rust hadden zij de bal en waren wij het gevaarlijkst’, zag Hopman. In de blessuretijd kwam Noah Robles tweemaal in een kansrijke positie, maar de aanvaller wist de kansen niet te verzilveren. ‘Jorrit Stoop stond vandaag goed te keepen en we hadden vandaag een hele goede scheidsrechter.’

RKAV Volendam – SV Koedijk 3-3
SV Koedijk keek na dertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. ‘In één minuut kregen we twee tegengoals die wij zelf weggaven’, aldus Roy Rowinkel. Door een mooie treffer van Roan Siebring een een vrije trap die, nadat hij was aangeraakt, door Tom Hofkamp binnen viel had Koedijk de schade al voor rust gerepareerd.

In het tweede bedrijf kwam RKAV Volendam door een prachtgoal wederom op voorsprong. ‘Wij toonden daarna veerkracht door een prima goal te maken na een snelle uitbraak.’