REGIO – De regionale derdeklassers gingen afgelopen zondagmiddag allen onderuit. Waar Alkmaarsche Boys geen punten kon afsnoepen van koploper De Kennemers ging Egmondia in de absolute slotfase nog onderuit. SV Koedijk verloor een doelpuntrijk duel, terwijl Bergen teleurstelde.

De Kennemers – Alkmaarsche Boys 3-0
Bij De Kennemers ging Alkmaarsche Boys met 3-0 onderuit. Halverwege keken de Alkmaarders tegen een 1-0 achterstand aan. ‘We hielden voor rust goed stand en konden redelijk meevoetballen. De kansenverhouding was iets in hun voordeel’, aldus Mats Blokdijk.

‘In het eerste half uur na rust was de kans op 1-1 groter dan de 2-1.’ Na een misverstand in de verdediging viel echter de 2-0. Alkmaarsche Boys ging nog op zoek naar de 2-1 en bracht onder 19 speler Mike Kleian in, maar acht minuten voor tijd bepaalde De Kennemers de eindstand op 3-0. ‘Ze hebben tot het einde gestreden, maar de tegenstander was gewoon beter.’

Egmondia – FC Purmerend 1-2
‘We kregen hem in de 93e minuut tegen, Daar wordt je niet vrolijk voor. Het lijkt als we een punt hebben dat we het niet kunnen vasthouden’, baalde Jos Mouwes na afloop. ‘Voor rust was het heel matig bij ons en leden we veel balverlies.’ Na een kwartier kwam Egmondia op een 0-1 achterstand. De ploeg kreeg vervolgens kansen, waaronder een schot op de lat. Uiteindelijk werd de stand een kwartier voor tijd door Daan Groot gelijk getrokken. ‘Daarvoor kregen we al kansen en schoten we twee keer op de lat.’

Een rake volley betekende in blessuretijd echter de 1-2. Mouwes: ‘We hadden zeker vijf goede kansen. Dan mag hij er wel een keer extra in. Maar we hebben niet goed gespeeld. Als we er niet direct uit willen dan moeten we komende zondag een resultaat pakken tegen DTS.’

Meervogels’31 – SV Koedijk 5-3
SV Koedijk beleefde bij Meervogels’31 een droomstart. Al na tien seconden kwam de ploeg via Sven Koopmans op een 0-1 voorsprong. ‘Helaas kwamen wij voor de rust 2-1 achter’, aldus Roy Rowinkel. Het mooiste zat hem echter in de staart. Een fantastische goal van Tom Hofkamp zorgde voor een 2-2 ruststand.

Na de rust tekende Luc Wagenaar voor de 2-3. ‘Helaas konden we dit niet vast houden. Op het einde hebben we nog risico genomen en dan valt hij nog aan de andere kant’, vervolgde de coach. ‘Hopen dat wij tegen ploegen in de top punten kunnen meepikken. Het had er vandaag zeker in gezeten.’

DTS – VV Bergen 3-0
Afgelopen zondag werd duidelijk dat VV Bergen het niet op tachtig procent kan. ‘Wij dachten dat we wel eventjes van de nummer laatst, waar we vorige keer eenvoudig met 5-1 van hadden gewonnen, zouden winnen’, aldus Djordi Hopman, die er vooraf nog op hamerde bij zijn spelers. ‘Eigenlijk zie je al na vijf minuten dat wij een hoop geluk moesten hebben, want anders zou het niks worden. DTS won elke tweede bal, knokte wel en wij wilden mooi voetballen.’

Tien minuten voor rust viel de 1-0. In de pauze werd er wat omgezet, maar het succes bleef uit. In de 50e minuut kwam DTS op 2-0. ‘Toen was het wel klaar. Wij gingen drukken en kregen nog kansen, maar niemand was scherp’, aldus Hopman. Een kwartier voor tijd viel de 3-0. ‘We hebben geen moment aanspraak gemaakt op iets. Met welke mentaliteit we de wedstrijd in gingen. Daar kan je niet tegen vechten. DTS won dik verdiend.’