OUDORP/HILLEGOM - In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal staan Kolping Boys en Alcmaria Victrix na vijf wedstrijden nog in de onderste regionen. Voor beide ploegen valt dit echter ook te billijken. Kolping Boys zit met een geheel nieuw en jong team in de opbouwfase terwijl Alcmaria Victrix al sinds de voorbereding met een ware blessuregolf te maken heeft. Zondag gingen beide teams onderuit tegen hoog geklasseerde tegenstanders.

Kolping Boys VR1 - Sporting '70 VR1 (0-3)
'Hoewel de uitslag anders doet vermoeden hebben wij de koploper vandaag uitstekend partij gegeven', sprak elftalleider Jos Winder na afloop. Tegen het Utrechtse Sporting '70 kreeg de Oudorpse formatie ook een handvol kansen, maar met name bij Manon Peetoom en Michelle Potter stond het vizier niet op scherp. 'Sporting '70 kreeg net zoveel kansen als ons, maar het verschil is dat zij er wel drie inschieten. Onze ploeg is echter nog in de opbouwfase en trainer Reda Ayou ziet wel degelijk mogelijkheden. Volgende week krijgen we met DWOW weer een zware, maar daarna komt er een reeks met o.a. Bunnik en KFC waarin wij punten kunnen en moeten pakken. Het spel van vandaag geeft in ieder geval vertrouwen op weg naar die wedstrijden.'

VV Hillegom - Alcmaria Victrix (9-0)
De blessuregolf die Alcmaria Victrix al enige tijd teistert is zondag nog eens extra hard aangekomen met een ongekend ruime nederlaag bij VV Hillegom. Bij afwezigheid van trainer/coach John van Loenen vanwege privéomstandigheden nam assistent Youri Smorenberg de honneurs waar. 'Wij gingen met slechts twaalf speelsters op pad vandaag en als je nagaat dat Maxime Braaksma in de rust geblesseerd moest uitvallen en vlak na de rust ook Iris Witteveen nog eens uitviel eindigden we de wedstrijd dus in ondertal. De eerste helft heb ik in ieder geval een heel strijdvaardig Alcmaria Victrix gezien en bij 2-0 krijgen wij nog een grote kans via Summer Molenaar die er net niet in gaat. Na de uitvallers en de 3-0 was de pijp leeg bij de meiden en werd het een ruime nederlaag. Hopelijk krijgen we iedereen snel weer op de been voor de bekerwedstrijd van komende donderdag tegen Always Forward.'