REGIO – De Alkmaarse vierdeklassers waren afgelopen zaterdag niet allemaal even succesvol. Alcmaria Victrix won, AFC’34 speelde gelijk en De Foresters leed een ruime nederlaag.

Blauw Wit (W) – De Foresters 7-1
Over de uitwedstrijd tegen Blauw Wit (W) kon De Foresters kort zijn. ‘Het was niet best’, zei Dennis Dijkhuis. Na tien minuten keek de ploeg uit Heiloo al tegen een 3-0 achterstand aan. ‘Zij zaten er vol op en wij hadden niets in te brengen.’ Bij een 4-0 tussenstand deed Marc Blauwboer iets terug, maar vlak erna scoorde de thuisploeg nogmaals. Na rust liep Blauw Wit (W) uit naar 7-1. ‘We maakten veel onnodige fouten, maar zij waren gewoon beter.’

Alcmaria Victrix – DZS 3-1
Tegen DZS boekte Alcmaria Victrix een 3-1 zege. ‘We waren tien keer beter, maar verzuimden om vaker te scoren’, zei Leon Schouten na afloop. In eigen huis kwamen de Alkmaarders via twee treffers van Rick Kout op 2-0, waarna de bezoekers nog voor rust iets terug deden. Na rust tekende Kout voor de 3-1. ‘Het goede nieuws was dat Daan Groot weer zijn rentree heeft gemaakt. Hij is één van onze belangrijkste spelers dus het is fijn dat hij er weer bij is.’

AFC’34 – Opperdoes 1-1
In eigen huis deelde AFC’34 de punten met Opperdoes. ‘Dit was een overtuigende prestatie, ik ben oprecht trots’, zei Jeroen Slaager na afloop. Toch moest de Alkmaarse ploeg genoegen nemen met een punt. Na vier minuten opende Brahim Bakni de score. Martin Jongejan creëerde meerdere kansen, maar doelpunten bleven uit. In de laatste minuut voor rust trokken de bezoekers de stand gelijk.

‘In de tweede helft kregen we nog een aantal kansen en wist Opperdoes weer niks te creëren. Martin Jongejan was erg gevaarlijk en moest zelfs nog een penalty krijgen’, vervolgde Slaager. ‘Het publiek heeft een mooie wedstrijd gezien en op deze manier gaan we nog heel veel wedstrijden winnen.’