ALKMAAR - Ervaring met het organiseren van een toernooi in coronatijd heeft men reeds, want ook vorig jaar kon het Victorie Open Alkmaar tussen twee lockdowns in, van start gaan en uitgespeeld worden. Met een zeer korte voorbereidingstijd wist de toernooicomissie er ook toen weer een zeer geslaagd tennisevenement van te maken. Reden genoeg om het toernooi op het park van LTC De Zes Wielen ook dit jaar te laten doorgaan.


Deze keer was de beslissing om het door te laten gaan iets vroeger genomen al moest men nog even pas op de plaats maken toen de regering op 9 juli toch weer nieuwe maatregelen aankondigde. "Met onze ervaringen van het vorige jaar hoefden we echter maar heel even te schakelen", aldus toernooidirecteur Jamillla Ladoex De Fretes. "Het moet bovenal om de sportiviteit en gezelligehid gaan, maar we zullen er wel op toezien dat het op bepaalde plekken niet te druk wordt en zetten daarom ook voldoende stoelen, banken en staantafels neer. Ook houden we de toestroom bij de ingang in de gaten. Daarnaast mag de kantine in tegenstelling tot vorig jaar maar tot middernacht open en ook hier zullen wij ons aan houden. Daarbij worden wij in alles ondersteund door het bestuur van de vereniging.".

De commissie en het bestuur zijn dan ook niet van plan om dagelijks politieagentje te spelen, maar rekent ook vooral op het verantwoordelijkheidsgevoel bij spelers en bezoekers zelf. Grote feestavonden zoals jaren geleden zit er nog even niet in, maar dat wist men van te voren. Evengoed is er voldoende entertainment, en gelegenheid voor een lekker hapje en drankje en natuurlijk de strijd om de sportieve eer op de banen van De Zes Wielen. "Gezien hetgeen wij vorig jaar in coronatijd hebben neergezet verwachten wij ook nu weer een prachtige, sportieve week in een gezellige sfeer te beleven."

Jamilla Ladoex de Fretes heeft inmiddels de nodige ervaring met het organiseren want zij zit inmiddels voor het zesde jaar in de toernooicomissie. Uiteraard doet zijn het niet alleen en vormen Winny Kloosterman, Reni van der Gragt, Joost Huese en Juul Vijver de rest van de commissie terwijl Romy Bruin en Robbin Rozemeijer de zaken vanaf de wedstrijdtafel regelen. Met 468 deelnemers en pakweg 350 wedstrijden wacht hun de komende negen dagen een pittige taak om alles in goede banen te leiden.

Het Victorie Open bij LTC De Zes Wielen gaat zaterdagochtend 24 juli om 09.30 uur van start en duurt t/m zondag 1 augustus.
Kijk op Toernooi.nl voor meer info en het wedstrijdschema.


Foto: DP Sportfotografie