ALKMAAR - Het Victorie Open bij ltc De Zes Wielen is met succes de eerste in de regio geweest die het gelukt is om een coronaproof tennistoernooi te organiseren. Na negen dagen sportiviteit en vertier kan de conclusie zijn dat het negendaagse evenement louter winnaars kent. Niet alleen de winnaars die zondag op de finaledag stonden, maar alle tennisers die na maanden eindelijk weer hun wedstrijdjes konden spelen.


Doch ook het publiek was de winnaar want het niveau van de wedstrijden was hoog. De inschrijvingen zaten binnen mum van tijd vol omdat een ieder er naar uit keek weer in actie te komen. Tot de winnaars behoort dan ook de toernooicommissie.. Hoewel het toernooi al decennia lang een begrip is in Alkmaar en omstreken moest de commissie dit jaar op stel en sprong binnen en tijdsbestek van drie weken een toernooi in elkaar zetten en hierin slaagde men met glans.

Met aangepaste looproutes, een telsysteem die bijhield hoeveel toeschouwers er per keer aanwezig waren, reinigingsgel bij de toegangspoort en een geluidsbandje die de toeschouwers regelmatig op vriendelijke wijze attenteerde op de 1,5 meter regel werd er rekening gehouden met de coronaregels en ook sportief zat het goed in elkaar. De 450 deelnemers in 320 wedstrijden gingen in een strak schema en daar konden zelfs forse regenbuien op de zaterdagavond geen vertraging in aanbrengen en werd er kortstondig uitgeweken naar de hal.

Op de finalezondag scheen het zonnetje weer overheerlijk en werd het toernooi in stijl afgesloten. Liefst 33 wedstrijden in diverse categoriëen van niveau 3 t/m 8 moesten er nog gespeeld op de slotdag, maar net als in de voorgaande acht dagen ging dit soepeltjes en kon de organisatie aan het begin van de avond tevreden terugkijken. 'Iedereen wist waar het om ging. Wij hebben er alles aan gedaan om het coronaproof te maken, maar hulde ook aan iedereen die zich aan die regels hield. We hebben nauwelijks in hoeven grijpen. Alle aanwijzingen en maatregelen werden opgevolgd waardoor de pluim niet alleen de organisatie toekomt maar zeker ook aan alle spelers en het publiek.'

In de hoogste categorieën ging de winst in het herenenkelspel (HE3) naar Huub de Boer (foto). Zijn tegenstander, de 18-jarige Dentrey Veenstra, liet de gehele week een uitstekende indruk achter maar bleek in de finale niet opgewassen tegen de slimme en ervaren De Boer (6-2, 6-0). In de herendubbel (HD3) was er een regionale finale waarin Remco Reinhard en Tim Emmerik de winst grepen tegen Tymo Berger en Menno Nolten (6-4, 7-6). De winst in de DD3 was voor Caroline Terstal en Bo Dekker en in het GD3 ging het Brabantse koppel Oscar Witzand en Annefleur Pauw met de hoogste eer strijken.

Kijk op Toernooi.nl voor alle uitslagen en de winnaars.

Foto's van het gehele toernooi zijn te bekijken op de Facebookpagina's van Victorie Open Alkmaar en DP Sportfotografie.