ALKMAAR - Op een zonovergoten tenniscomplex van LTC De Zes Wielen is afgelopen zaterdag het Theo Schilder Victorie Open van start gegaan. In het eerste volledige weekend was het direct al volle bak want in twee dagen zijn er reeds 84 wedstrijden gespeeld.

Zaterdagmorgen om 09.30 uur was de aftrap van het negendaagse toernooi en dat gebeurde onder prachtige omstandigheden. Alle banen lagen er picobello bij en de weersomstandigheden beloven veel goeds voor de gehele week. Zo als wij afgelopen vrijdag al wisten te melden in dit dagblad gaat het bij het Victorie Open om veel meer dan alleen tennis en zijn ook food, entertainment en veel meer activiteiten belangrijke onderdelen in deze week.

Op sportief gebied ging het toernooi gelijk goed van start met een overvol programma op zowel de zaterdag als de zondag. De meest spannende partij op de zaterdag was die in de DE7 tussen Isabel Conijn en Milou van Meurs die door eerstgenoemde in de tiebreak werd gewonnen (7-6, 4-6, 7-6). Op zondag was er een dergelijke spannende partij in het GD6 waar Eric Muller en Francis Louwaard na een lang en zinderend duel met 6-7, 7-5, 7-6 wisten te winnen van Maikel Allebes en Hanna Cyklik.

Vandaag (maandag) gaat het toernooi verder en zullen de eerste wedstrijden om 16.00 uur aanvangen. De toernooicommissie heeft de wedstrijd in de DD4 tussen Kim van Weer en Kayleigh van Zelst tegen Sanne Dekker en Maaike Tomlow (20.30 uur) reeds gebombardeerd tot "Match Of The Day".
Kijk hier voor het complete wedstrijdprogramma van maandag.

Buiten het sportieve gebeuren attendeert de toernooicommissie er natuurlijk op dat er op het warme weer genoeg gedronken dient te worden en daar lijkt een ieder gehoor aan te geven. Met het foodprogramma zit het ook weer snor bij het Victorie Open. Zo vonden de broodjes shoarma op zaterdag en de wraps met kip op zondag gretig aftrek. Hedenavond staat er bijvoorbeeld een overheerlijk patatje stoofvlees op het menu en kan men later in de week nog genieten van o.a. Surinaamse bami, steak, gamba's en veel meer.. Vanaf woensdag gaat ook het entertainment-programma los met de "Swingo" en een optreden van Paula Leek, maar daarover later meer.

Kijk hier voor meer info en vele foto's van het Theo Schilder Victorie Open 2018.