ALKMAAR – Dit weekend gaat op de tennisbanen van LTC De Zes Wielen het toernooi om het Theo Schilder Victorie Open Alkmaar van start. Dit negendaagse evenement staat in de wijde omtrek al jaren bekend om de sportiviteit en gezelligheid. Het gaat bij het Victorie Open namelijk niet alleen om tennis, maar ook food, muziek, feestjes, clinics en vele andere activiteiten zijn belangrijk voor de organisatie.

Ook dit jaar heeft de toernooicommissie weer een gevarieerd programma samen gesteld met voor ieder wat wils. Buiten het dagelijkse tennisprogramma waarvoor ruim 400 spelers zich hebben aangemeld valt er elke dag wat te beleven. De commissie heeft daarin ook een naam hoog te houden want de afgelopen jaren werden er al diverse mooie dingen rondom het toernooi georganiseerd. Zo kwam twee jaar terug bijvoorbeeld voormalig Roland Garros-finalist Martin Verkerk langs voor een demonstratiepartij, en werd verleden jaar de sponsoravond vol gepraat door Toon Gerbrands.

Tennis
Uiteraard blijft de hoofdmoot tennis en met meer dan 400 deelnemende spelers zit het schema alweer behoorlijk vol en gaan de eerste wedstrijden zaterdag vanaf 09.30 uur van start. In het herenenkelspel is categorie 3 (HE3) het hoogste onderdeel. Bij de dames is dat DE5 en verder is er wel een HD3 en DD3 in het dubbeltoernooi. Totaal zijn er 40 diverse onderdelen in de categorie 3 t/m 8. In het weekend beginnen de eerste partijen dus om 9.30 uur en de doordeweekse wedstrijden vangen normaal gesproken om 16.00 uur aan. Kijk op Toernooi.nl voor het complete wedstrijdschema voor de hele week.

Schalken en Bogstra
Buiten het toernooi worden er ook nog andere tennis-gerelateerde evenementen georganiseerd en dan met name op vrijdag 27 juli als voormalig toptennisser Sjeng Schalken vanaf 14.00 uur een clinic komt geven. Voor deze clinic kan men zich nog opgeven via sponsoringvictorieopen@zeswielen.nl of komende week aan de wedstrijdtafel. Na de clinic en de traditionele barbecue is er diezelfde avond ook nog een interactieve lezing van Tjerk Bogstra. De voormalige Davis Cup-captain en succesvol coach zal de bezoekers op een boeiende wijze een kijkje in het profcircuit geven sprekend uit zijn eigen ervaringen.

Food en Entertainment
Naast het sportieve gebeuren op de tennisbanen zijn ook lekker eten en feestjes een traditie op het Victorie Open. De barbecue op 27 juli is reeds gemeld, maar men kan dagelijks een verse daghap verkrijgen voor een zeer schappelijke prijs. Zo is er op woensdag een steakdag en een dag later staan er overheerlijke gamba’s op het menu. Ook de kookkunsten van Fresh.nl zullen weer niet ontbreken en uiteraard op de finaledag de traditionele poffertjes. Naast eten is ook drinken belangrijk zeker gezien de huidige temperaturen en ook daaraan heeft de organisatie gedacht door een actie te doen met Corona-buckets en op zaterdag Bierbrouwerij De Die uit te nodigen voor een heuse proeverij.

Qua entertainment zit het immer snor bij het Victorie Open en velen zullen zich de gigantische feestavond van 2017 nog herinneren toen de kantine bomvol zat en er tot diep in de nacht gefeest werd. Ook dit jaar belooft dat te gebeuren want behalve DJ Gambardella, bekend van o.a. de Crazy 90’s gaan de bekende broers Tim & Rick Douwsma proberen het dak eraf te knallen. Daarom heen is er ook op de andere dagen muziek ondermeer van Paula Leek die weer de mooiste songs van achter haar vleugel ten gehore brengt. Verder zijn er jazzy sounds van The Vibe Mojo en zorgen op de finaledag Kim de Boer en Marco Hoogland voor de muzikale omlijsting. De Swingo en Pubquiz zijn inmiddels vaste items en staan ook dit jaar weer op het programma en is er ook aan entertainment voor de kids gedacht.

Hiermee is nog niet eens het gehele programma genoemd en voor meer info kan men dan ook terecht op https://www.facebook.com/VictorieOpen/

Het Theo Schilder Victorie Open Alkmaar duurt van 21 t/m 29 juli en het Alkmaars Dagblad en de fotografen van DP Sportfotografie zijn er dagelijks bij.