ALKMAAR - In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal is het Alcmaria Victrix niet gelukt om dichterbij koploper Westzaan te komen. De onderlinge topper eindigde na een hectische slotfase in 1-1.

Op eigen veld was Alcmaria Victrix met name in de eerste helft wel de betere ploeg en de 1-0 voorsprong bij rust was dan ook terecht. Chakib El Kaderi scoorde na goed voorbereidend werk van Bert Inecia. Kort na de rust kwam Westzaan via een rake kopbal van de spits op gelijke hoogte waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal wegens buitenspel negeerde.

Na de 1-1 werd de topper vooral hectisch, met vele nare overtredingen. Zo moest spelmaker Mo Ajnane na een grove tackle geblesseerd het veld verlaten en zag de scheidsrechter geen strafschop na een inzet van Brahim Bakni die overduidelijk door een verdediger met de hand werd gekeerd. Bakni haalde het einde overigens niet, want hij liet zich provoceren door een speler van de gasten en kreeg geheel terecht een rode kaart. Een kaart die ook een verdediger van Westzaan had moeten krijgen na een bikkelharde charge op El Kaderi, maar nu deed de arbiter het met geel af. Na veel oponthoud en de nodige opstootjes besloot de fluitist dat het na negentig minuten genoeg was geweest en eindigde het op 1-1.

Alcmaria Victrix heeft door de remsie nog steeds vier verliespunten meer dan de koploper en moet dus in de resterende wedstrijden hopen op een misstap van de Westzaners. Komende zaterag gaan de Alkmaarders op bezoek bij de nummer drie in de stand, Wieringermeer.