ALKMAAR - De zaterdagploeg van Alcmaria Victrix heeft SC Purmerland met een onvervalste zevenklapper aan de kant gezet. Onder regenachtige omstandigheden op Sportpark Egmonderhout wonnen de Alkmaarders met 7-0.

De nummer twee van 5a, achter koploper Westzaan was vanaf de aftrap heer en meester in eigen huis. Alcmaria kreeg twee handenvol kansen, waarvan het de helft in doelpunten wist om te zetten. Mohammed Ajnane scoorde al in het eerste kwartier tweemaal, gevolgd door twee treffers van Chakib El Kaderi. Topscorer Brahim Bakni deed voor de rust ook nog een duit in het zakje: 5-0.

Ook na de rust was SC Purmerland een speelbal voor de Alkmaarders al deden die het met de score iets rustiger aan. Bakni maakte net als Ajnane zijn tweede van de middag, maar El Kaderi kroonde zich met zijn derde treffer tot man van de wedstrijd: 7-0.

Komende zaterdag gaat Alcmaria Victrix op bezoek bij hekkensluiter De Kennemers.