ALKMAAR - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars ook de tweede competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. De ploeg van coach Gerard Timmers wist Drachtster Boys met 4-2 aan de kant te zetten.

De uitslag was een zwakke weergave van het werkelijke krachtsverschil aldus de coach na afloop. 'Dit had net zo goed in de dubbele cijfers kunnen lopen want met name in de eerste helft krijgen we twee handenvol kansen'". Zo kwam Milenca van Ee meerdere keren oog in oog met de Friese keepster, maar had zij het vizier deze avond niet op scherp staan. 'En dat is zeker geen verwijt aan Milenca want het heeft ook te maken met het feit dat haar ploeggenoten niet goed genoeg bijsluiten', aldus Timmers. Toch stond Van Ee wel aan de basis van de enige treffer voor rust toen zij Inge Woldhuis bediende.

En waar men in de eerste helft nog slordig met de kansen was daar besliste men het duel na de rust vrij snel. Binnen anderhalve minuut wisten Suzanne Deckers en opnieuw Woldhuis de stand na 3-0 te tillen. Drachtster Boys kwam hierna even terug via Jessie Prijs en nam vervolgens risico met een meevoetballende keeper. 'Hier hadden wij rekening mee gehouden en waren we op ingesteld, en de meiden hebben hierop goed geanticipeerd'. Via Nathalia Santibanez Vargas werd de voorsprong weer vergroot waarna een tweede treffer van Prijs de eindstand op 4-2 bepaalde.

Team Alkmaar/Sportstars - Drachtster Boys 4-2 (1-0)
12. Woldhuis 1-0
22. Deckers 2-0
23. Woldhuis 3-0