ALKMAAR - Door met 4-2 te winnen van Drachtster Boys heeft Team Alkmaar/Sportstars zich voorlopig genesteld in de subtop van de Eredivisie. 'Het was niet onze beste wedstrijd, maar ik ben zeer content met de drie punten', sprak een opgeluchte coach Gerard Timmers na afloop.

Team Alkmaar startte voortvarend vrijdagavond door vanuit een snelle aanval de score te openen via Milenca van Ee. 'De eerste helft hebben we nauwelijks niets weg gegeven', sprak Timmers. 'Ondanks dat we dominanter waren dan Drachtster Boys creëerden we echter ook niet veel'. Desondanks miste aanvoerster Aaike Verschoor nog een opgelegde kans in een één tegen één situatie.

'De tweede helft kwamen zij er iets meer uit, maar hier kwamen wij uitstekend onderuit door twee keer te scoren via opnieuw Milenca en Milicia Keijzer'. Met een 3-0 voorsprong en drie minuten op de klok leek er niet veel aan de hand voor de thuisploeg, maar Drachster Boys dat met een meevoetballende keeper ging spelen wist toch twee keer het net te vinden. 'Toen was het nog wel even billen knijpen, maar net voor de zoemer onderscheppen wij de bal en kon Inge Woldhuis van afstand de beslissende maken. En dat voelde toch wel even lekker', aldus Timmers die volgende week met zijn ploeg op bezoek gaat bij het Hoornse Hovocubo.