ALKMAAR - In de Eredivisie zaalvoetbal hebben de vrouwen van Team Alkmaar/Sportstars vrijdagavond weer uitstekende zaken gedaan. Met een 6-3 overwinning op Avanti/ontdekhetwad.nl nestelt de ploeg van coach Gerard Timmers steeds vaster in de top vier.'

Gezien de stand op de ranglijst moesten we deze winnen, maar het ging moeizaam vanavond. Maar als je dit soort wedstrijden ook wint doe je het gewoon goed om je uiteindelijke doel te behalen', sprak Timmers na afloop. Dat doel zal ongetwijfeld de play-offs zijn waar de vier beste teams zich voor plaatsen. Door een verrassende thuisnederlaag van TPP nemen de Alkmaarders zelfs de tweede plek over op drie punten achterstand van KTP Nieuw Roden.

De goede mix van routine en jong talent die Timmers tot zijn beschikking heeft bleek vrijdagavond in ieder geval goed genoeg om het laaggeklasseerde Avanti te verslaan. Het moet echter ook gezegd dat de Friese ploeg in De Meent uitstekend voor de dag kwam en zichzelf niet beloonde door op cruciale momenten kansen te missen. In eerste instantie leek de thuisploeg naar een simpele zege te gaan toen Milenca van Ee halverwege de eerste helft al tweemaal het net had gevonden.Tussendoor kreeg Benthe de Jong een goede kans om gelijk te maken, maar zij mikte naast. Haar ploeggenoot Jennifer Boersma scoorde wel na ongelukkig uitverdedigen van de thuisploeg en juist in die fase kreg Avanti nog een aantal mogelijkheden. Met nog tien seconden op de klok kwam het daarom voor de thuisploeg heel goed uit dat Milicia Keijzer op aangeven van Lotte Donath de ruststand op 3-1 kon zetten.

Toch kreeg Avanti wederom de kans om de aansluiting te vinden, maar de inzet van Marije Procee belandde op de buitenkant van de paal. Binnen anderhalve minuut stelde Team Alkmaar orde op zaken toen Keijzer scoorde op aangeven van Van Ee, gevolgd door een knappe treffer van Lotte Hopman. Avanti mocht er nog even in geloven toen Si Shut Hau en De Jong kort achter elkaar scoorden, doch uiteindelijk was Milenca van Ee weer eens beslissend met haar derde treffer van de avond.

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Team Alkmaar/Sportstars - Avanti/ontdekhetwad.nl 6-3 (3-1)
2. Van Ee 1-0
11. Van Ee 2-0
12. Boersma 2-1
20. Keijzer 3-1
25. Keijzer 4-1
26. Hopman 5-1
29. Hau 5-2
32. de Jong 5-3
34. Van Ee 6-3

Foto's: DP Sportfotografie