ALKMAAR - In een subtopduel van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Team Alkmaar/Sportstars drie dure punten laten liggen. De ploeg van coach Gerard Timmers was gedurende het eerste half uur oppermachtig en naast een 1-0 voorsprong hielp het nog een dozijn kansen om zeep. Lijdzaam moest men vervolgens toezien hoe het tot dan onmachtige KTP Nieuw Roden wel in vijf minuten een lesje in efficiënte gaf: 1-3.

'Je hebt het met eigen ogen gezien', was een van de eerste dingen die Timmers zei na afloop en daarmee doelde hij uiteraard op de vele kansen die zijn ploeg miste. 'Als wij hier met de rust met 3-0 of 4-0 voor staan is dat helemaal niet vreemd', aldus de balende coach.

Timmers had in de eerste helft gezien dat zijn ploeg alvorens het in de 15e minuut op voorsprong kwam door Lotte Hopman al een stuk of zes goede mogelijkheden had verprutst. Zo schoot Lotte Donath al vroeg in de wedstrijd op de buitenkant van de paal, mikte ze vlak hierna naast de goal en werd een vrije trap van haar gekeerd. Daarbij vond aanvoerster Aaike Verschoor een keer keepster Van der Meer op haar weg, mikte zij naast en dat deed Milenca van Ee even later ook.

In een rommelig begin van de tweede helft gebeurde er voor de doelen niet zo veel, maar vervolgens pakte de thuisploeg het weer op en kwamen achtereenvolgens Milicia Keijzer (gestopt) en Hopman (naast) in scoringspositie. KTP Nieuw Roden, afgelopen seizoen nog bekerwinnaar, kwam er totaal niet aan te pas, en mocht opnieuw van geluk spreken toen Inge Woldhuis naast schoot en Verschoor opnieuw Van der Meer op haar weg vond. Er luidt een wet dat als je je kansen niet benut dat de tegenstander het dan wel doet en dat ging dubbelen dwars op voor de thuisploeg. Vanuit het niets maakte de gasten gelijk toen Nancy Loth aanvoerster Grytsje Jongsma wist te bereiken en nog geen twee minuten later schoot Loth zelf de 1-2 binnen gevolgd door een tweede treffer van Jongsma.

'Zo gaat het nu elke week', aldus aanvoerster Aaike Verschoor. 'Zelfs de wedstrijden die we wel hebben gewonnen helpen we handenvol kansen om zeep en daar ben ik zelf ook schuldig aan, want ik had er vanavond ook zeker twee kunnen maken. Nieuw Roden had hier vanavond niets in te brengen, maar nemen wel de punten mee. Dat is zuur.'