REGIO – De regioploegen uit de Eerste-, en de Tweede Klasse zijn goed begonnen aan de competitie. De Foresters speelde doelpuntloos gelijk, terwijl de andere teams een zege wisten te boeken.

Zeeburgia – AFC’34 0-1
Eersteklasser AFC’34 is goed begonnen aan het nieuwe seizoen. ‘Dit is lekker, we hebben eigenlijk niets weggegeven’, zei Job Dragtsma na afloop. Tien minuten voor tijd zorgde Yassir Ben Salah voor de winnende treffer. ‘Het is voor ons een goede overwinning.’

In de eerste twintig minuten kreeg AFC’34 twee à drie enorme kansen. ‘Dat had het een stuk gemakkelijker kunnen maken. Zo houdt je hen in de wedstrijd’, vervolgde de coach. Door een kopbal pakte de Alkmaarders de zege. ‘Ik ben natuurlijk tevreden met het resultaat. We proberen elke week beter te worden en dan kijken we waar we komen.’

KFC – Kolping Boys 1-2
Op bezoek bij KFC slaagde Kolping Boys er in om een 1-0 achterstand om te buigen. ‘Bij KFC, een goede tegenstander, was het een moeilijke wedstrijd’, zei coach Marc de Wilde na afloop. ‘Het was van beide kanten niet best. Er was veel strijd en er waren veel duels, maar niet enorm veel kansen.’

Nadat Joreno Mandjes de 1-1 had gemaakt wist Rik Klaver een cadeautje van KFC uit te pakken door de bal over de ver uitgekomen doelman te werken. De Wilde: ‘We hebben meer gekregen dan verdiend.’

HSV – Assendelft 3-1
In eigen huis begon HSV het seizoen met een 3-1 overwinning op Assendelft, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eerste Klasse A. Het was volgens coach Edwin Veenstra een terechte zege. ‘In het eerste half uur waren zij de betere partij. Wij kwamen via Dylan Meijers op 1-0, waarna de 1-1 viel. Die was terecht.’

Na rust was de ploeg uit Heiloo de dominante partij. Via Mats de Zeeuw en Dylan Meijers liep HSV uit naar een 3-1 voorsprong. Veenstra: ‘Het is lekker dat je wint, dat geeft vertrouwen en dan voetballen ze wat makkelijker.’

West Frisia – De Foresters 0-0
In Enkhuizen eindigde het treffen tussen West Frisia en De Foresters in een doelpuntloos gelijkspel. Door twee late afmeldingen en twee blessures moest coach Edwin Reder meerdere aanpassingen doorvoeren. ‘De eerste helft was goed van onze kant, halverwege de eerste helft ging een volley net naast.’ zei de oefenmeester.

Na rust waren eerste tien minuten voor West Frisia. Daarna kwam De Foresters beter in de wedstrijd en kreeg het via Daniël ben Ami een grote mogelijkheid. Er waren goede kansen voor de ploeg uit Heiloo, maar de doelman van de thuisploeg wist redding te brengen. Vijf minuten voor tijd kwam de ploeg nog goed weg toen de thuisploeg een schot op de paal zag eindigen. ‘Wij hadden meer verdiend. Ook qua kansen zat het bij ons voetballend beter in elkaar.’