HELMOND - Jong AZ heeft de afstand naar de onderste plaats vergroot na een 1-3 overwinning bij Helmond Sport. Tijani Reijnders kroonde zich tot man van de wedstrijd door alle Alkmaarse goals voor zijn rekening te nemen.

De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk speelde prima in Brabant en dat werd al in de eerste helft uitgedrukt in cijfers toen Reijnders twee maal het net vond. Eerst met een afstandsschot van twintig meter om vervolgens de bal met veel gevoel in de verre hoek te krullen.

De openingsfase van de tweede helft gaf een ander beeld toen Poelmans, die vlak daarvoor al de paal had geraakt, de aansluitingstreffer achter keeper Schendelaar schoot. Toen de Brabanders de bal snel uit het doel wilden haalden vergreep Verkoelen zich aan de doelman en kreeg direct rood. Kort hierna besliste Reijnders vervolgens het duel door een assist van Jeremy Helmer op waarde te schatten.

Helmond Sport - Jong AZ 1-3 (0-2)
28. Reijnders 0-1
38. Reijnders 0-2
48. Poelmans 1-2
56. Reijnders 1-3