WAALWIJK - Op bezoek bij RKC Waalwijk hebben de beloften van AZ vrijdagavond in de uiterste slotfase een gelijkspel moeten toestaan. Jong AZ had eerder een vroeg opgelopen achterstand omgebogen naar een voorsprong, maar kreeg in blessuretijd toch nog het deksel op de neus.

In het Mandemakers Stadion had de ploeg van beide trainers Koen Stam en Michel Vonk een wel hele slechte start. Al na 23 seconden gleed Henri Weigelt onderuit en hier profiteerde Marco Bilate optimaal van. Bij de eerste de beste tegenaanval was het echter alweer gelijk toen Tijani Reijnders van buiten de zestien uithaalde: 1-1.Met kansen over en weer, zo raakten beide ploegen bijvoorbeeld de lat, bleef het vermakelijk, maar duurde het in de tweede helft voordat de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Ferdy Druijf, Jong AZ op voorsprong bracht. In die fase verzuimde de Alkmaarse ploeg het af te maken met een handvol kansen aaneen. Nadat de wedstrijd ook nog even gestaakt werd na spreekkoren van de tribunes kreeg Jong AZ in blessuretijd alsnog de gelijkmaker om de oren via Nikki Baggerman.

RKC Waalwijk - Jong AZ 2-2 (1-1)