ALKMAAR - Scheidsrechter Shona Shukrula heeft opnieuw een grote stap omhoog gezet op de internationale ladder. De 29-jarige Alkmaarse is door UEFA gepromoveerd naar Category 1 en is daarmee nog één promotie verwijderd van de elitelijst, zo werd dinsdag door de KNVB bekend gemaakt.


In juni promoveerde Shukrula naar Category 1, nu is ze dus opnieuw in een hogere groep geplaatst. Shukrula werkt samen met assistenten Franca Overtoom en Nicolet Bakker, en vierde official Lizzy van der Helm, en als team wil men voor het hoogst haalbare gaan.

Shukrula maakte de laatste jaren grote stappen. Een jaar geleden, in december 2019, was zij bij Jong Sparta-ASWH de eerste vrouwelijke arbiter die een wedstrijd in de Tweede Divisie mocht leiden. Dit seizoen maakte zij haar debuut als 4e official in de Keuken Kampioen Divisie bij het duel FC Eindhoven-Telstar.

Een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie leiden en het EK voor vrouwen in Engeland zijn enkele van de volgende doelen van de ambitieuze scheidsrechter en haar team.