REGIO – Derdeklasser SV Koedijk heeft in eigen huis een knappe overwinning behaald. Competitiegenoten Alkmaarsche Boys, VV Bergen en Egmondia gingen onderuit.

Alkmaarsche Boys – Vrone 0-3
Alkmaarsche Boys ging op eigen veld tegen Vrone met 0-3 onderuit. In het eerste bedrijf ging het gelijk op en waren er aan beide kanten kansen. Doelpunten bleven echter uit. Na de pauze opende Tim Heiblom de score, waarna Daniel Leijen de 0-2 maakte. Het slotakkoord was voor Lex de Jong.

VV Bergen – Meervogels’31 0-2
In eigen huis verloor VV Bergen met 0-2 van Meervogels’31. Door een defensieve fout kwam de gastheer vlak voor rust op een 0-1 achterstand. ‘Wij lieten hen het spel maken omdat we weten dat ze daar het minst goed in zijn. Dat hebben we gedisciplineerd gedaan, maar in de eindpass was het niet goed genoeg.’

Nadat Meervogels door een rode kaart met tien man verder moest lukte het Bergen niet om iets te forceren. Vanaf elf meter bepaalde de gasten de eindstand op 0-2. ‘Een onbegrijpelijke penalty. De scheidsrechter is van de marine. Als je hoi zei dan kreeg je geel. Daar hebben we ons helaas iets teveel toe laten verleiden vandaag. ‘Ik denk dat wij vandaag tegen de toekomstig kampioen hebben gespeeld, echter behoorde een punt toch zeker tot de mogelijkheden vandaag’, aldus een teleurgestelde doch realistische Hopman.

SV Koedijk – Hercules Zaandam 3-0
‘Dit is een zwaar terechte en heerlijke overwinning’, jubelde Roy Rowinkel na afloop. ‘Op twee kansen na hebben wij niks weggegeven. Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij.’

SV Koedijk versloeg Hercules Zaandam met 3-0. Halverwege gingen de Koedijkers al met 2-0 aan de leiding. Rick de Lange opende de score, waarna Sven Koopmans de 2-0 voor zijn rekening nam. Na de pauze was het feest compleet toen Rick de Lange de stand op 3-0 bracht. ‘Dit is heel belangrijk.’ Door de overwinning loopt Koedijk drie punten in op de veilige elfde plaats. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op die plek slechts één punt, waardoor de kansen op rechtstreekse handhaving groter zijn geworden.

De Kennemers – Egmondia 9-0
Afgelopen donderdagavond mocht Egmondia lang hopen op een positief resultaat. Tegen Meervogels’31 kreeg het in blessuretijd de genadeklap. Afgelopen zondag was het bij De Kennemers geen moment spannend. ‘We kwamen er vandaag totaal niet aan te pas’, aldus Daan Groot.

Halverwege ging De Kennemers met 3-0 aan de leiding, waarna het in de tweede helft los ging en uitliep naar een eclatante 9-0 zege. Groot: ‘Natuurlijk hebben hun een goede ploeg, maar wij toonden totaal geen strijd. Terwijl wij het daar juist van moeten hebben.’