ALKMAAR – Het leek na 24 minuten onbegonnen werk voor Jong Holland. Toen keek de ploeg van trainer/coach Phuong Nguyen al tegen een 0-3 achterstand. Door veerkracht te tonen wist het zich terug te knokken en het koploper Monnickendam zo erg lastig te maken. Desondanks eindigde het duel in mineur, 4-5.

In Alkmaar wisten Jong Holland en Monnickendam het publiek te vermaken. Met negen doelpunten viel er genoeg te beleven voor de toeschouwers die waren afgekomen op het duel in de zevende speelronde. ‘Het was een hele leuke wedstrijd, er waren wel veel fouten’, beaamde Phuong Nguyen. ‘De teleurstelling overheerst.’

Lastig
Met Monnickendam trof Jong Holland de ploeg in vorm. Na zes duels was de ploeg met drie verliespunten de koploper van de Tweede Klasse A. In het eerste half uur liet het zien niet voor niets aan kop gaat. Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Nadat een tackle van Chelbi Boujenoui werd bestraft wist Tom Pruim vanaf elf meter raak te schieten. ‘Ik vond het geen penalty’, vond Nguyen. ‘Daarna waren zij sterker en dan zie je dat ze kunnen voetballen.’

Een klein kwartier na de openingstreffer leek het duel al beslist. Met twee treffers zorgde Kid Ronday voor een 0-3 tussenstand. Nadat de vleugelspeler eerst een voorzet binnenschoot wist hij daarna van dichtbij tot scoren te komen. Op slag van rust wist Jong Holland een sprankje hoop terug te krijgen. In de 40e minuut kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd en wist deze via Lars Boekel ook direct te benutten.

Belangrijk
Lars Boekel was met name na rust van grote waarde voor zijn ploeg. Met meerdere gevaarlijke voorzetten en schoten stichtte de rechtsbuiten gevaar. In de 54e minuut stond hij aan de basis van de 2-3. Zijn voorzet werd door Thijs Vos binnen gekopt waarmee de spanning weer terug was. De comeback was compleet toen invaller Robin Verhagen na een gemiste penalty van Boujenoui in de rebound scoorde.

Enkele minuten na de gelijkmaker kreeg Jong Holland een nieuwe tik, via Kid Ronday viel immers de 3-4. Nadat Mark Hondius opnieuw gelijk maakte pakte Monnickendam eveneens de leiding. Opnieuw was het Ronday die scoorde. Nguyen: ‘Als je zo terug komt dan hoop je ook door te drukken. Het is zonde hoe we de doelpunten tegen kregen. Maar het is fantastisch hoe we terug kwamen, we hebben er alles aan gedaan.’

Jong Holland – Monnickendam 4-5 (1-3)
11. 0-1 Tom Pruim (penalty)
19. 0-2 Kid Ronday
25. 0-3 Kid Ronday
40. 1-3 Lars Boekel
54. 2-3 Thijs Vos
66. 3-3 Robin Verhagen
70. 3-4 Kid Ronday