REGIO – In de Vierde Klasse A van het zaterdagvoetbal boekte Flamingo’s 64 alweer haar zesde overwinning van het seizoen en blijft zo foutloos. De Foresters, Alcmaria Victrix en AFC’34 gingen onderuit.

Flamingo’s 64 – Wieringermeer 6-0
In eigen huis boekte Flamingo’s 64 met 6-0 van Wieringermeer. Halverwege ging de Alkmaarse ploeg al met 4-0 aan de leiding. ‘We speelden een goede eerste helft’, zei Ruben Beentjes na afloop. De voorsprong kwam via Maurice Gijzen (2x), Jorrit Bergwerf en Richard Rijsterborgh. In het tweede bedrijf kwamen Beentjes en Gijzen tot scoren.

Door de zege is Flamingo’s 64 nog zonder puntverlies en is de gedoodverfde titelkandidaat. Over drie weken speelt de ploeg in eigen huis tegen directe concurrent Opperdoes.

De Foresters – Jisp 3-5
Na een zwak begin keek De Foresters na tien minuten tegen een 0-2 achterstand aan. ‘Vanaf dat moment hebben wij de wedstrijd in handen gepakt. Via Joey Breed en Jeroen Haanstra werd de stand nog voor rust gelijk getrokken.

In het tweede bedrijf kwam tegenstander Jisp weer op voorsprong. Nadat Dennis Dijkhuis uit een vrije trap de 3-3 scoorde kwam de uitploeg opnieuw op voorsprong. Nadat de ploeg uit Heiloo één op één ging spelen viel in blessuretijd nog de 3-5. Dijkhuis: ‘Het was een leuke wedstrijd. Hier kunnen we verder mee.’

Opperdoes – Alcmaria Victrix 1-0
Op een erg moeilijk bespeelbaar veld leed Alcmaria Victrix een 1-0 nederlaag. ‘Het was een rommelig duel met veel fouten. Het ging redelijk gelijk op zonder veel kansen’, zei Leon Schouten na afloop. ‘Een 0-0 had terecht geweest.’

Toch was het Opperdoes dat de zege pakte in het duel dat na een half uur al met twee man minder werd gespeeld. Beide ploegen kregen een rode kaart. ‘De scheidsrechter dacht een slaande beweging van ons te hebben gezien. Het was een onterechte rode kaart’, vervolgde Schouten. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg het enige doelpunt van de wedstrijd.

DZS – AFC’34 6-2
In Wijdewormer verloor AFC’34 na een 1-1 ruststand met 6-2 van DZS. ‘Dit is zo ontzettend zuur, we krijgen de doelpunten zo makkelijk tegen op dit moment’, baalde Marius Wiegman na afloop. ‘Terwijl we dat vorige week zo goed deden. Ik snap echt niet waar het aan ligt.’

Na de 1-1 ruststand begon AFC’34 sterk, maar het was DZS dat een 3-1 voorsprong pakte. Na de aansluitingstreffer kwam de thuisploeg opnieuw tot scoren en wist vervolgens uit te lopen naar 6-2.