ALKMAAR - Jong Holland heeft de kans op het bereiken van de nacompetitie niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Carl Ern verloor in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van DVVA (1-2) en is volgende week afhankelijk van SV Zandvoort.

Jong Holland leek de wedstrijd tegen de Amsterdammers onder controle te hebben, had het meeste balbezit en kreeg mogelijkheden. De grootste daarvan was voor jongeling Beau Böhning die de bal echter niet in een leeg doel wist te krijgen. DVVA had inmiddels via een zondagsschot van Julian Laan een voorsprong genomen.

De Alkmaarders konden het goede spel van de eerste helft niet voortzetten en nadat Julius Goedhart met een afstandschot keeper Nick Blaauw voor een tweede keer passeerde leek het geloof bij Jong Holland verdwenen. Dianto Kuiper zorgde in blessuretijd nog wel voor de aansluiting, maar die goal kwam te laat om het duel te doen keren.

Jong Holland, vijfde in de stand, moet nu komende zaterdag winnen in de uitwedstrijd bij AMVJ en is dan nog afhankelik van SV Zandvoort, de huidige nummer vier met twee punten voorsprong, dat op bezoek gaat bij OSV.