ALKMAAR - In de middenmoot van de 2e Klasse A heeft Jong Holland zaterdag een klinkende zege behaald op OSV. De ploeg van trainer Carl Ern zegevierde op eigen veld met maar liefst 6-1.

De Alkmaarders ontnamen de gasten uit Oostzaan al snel de illusie dat er iets te halen viel in Alkmaar. Met een mix van jeugdige talenten, die gedurende dit seizoen doorbraken bij Jong Holland, en de nodige routine was de thuisploeg heer en meester. Een van die rouitiniers, Lars Boekel, opende al na drie minuten de score en met de rust had men al een comfortabele 3-0 voorsprong te pakken.

Behalve een doelpunt van de eveneens ervaren Bas Blankendaal lieten met name de aanstormende talenten zich gelden. Zowel Jesper Mannen als Jort Feijen vonden tweemaal het net en ook tiener Beau Böhring had ondanks dat hij zelf niet scoorde een groot aandeel in de zege. Jong Holland staat nu zevende met slechts een puntje achterstand op de huidige nummer vier waardoor er in de resterende drie wedstrijden wellicht nog meer inzit voor de Ern-equipe.