DEN BOSCH - Jong AZ heeft vrijdagavond een 3-1 nederlaag geleden op bezoek bij FC Den Bosch. Na een snelle achterstand kreeg de ploeg met name in de eerste helft kansen om langszij te komen, maar ontbrak het geluk. Na rust was de thuisploeg sterker en maakte het vakkundig af.

Het was deze keer duidelijk niet de avond van keeper Jasper Schendelaar. De jonge talentvolle doelman was dit seizoen al een paar maal belangrijk voor Jong AZ, maar ging vrijdagavond niet vrijuit bij twee Bossche tegengoals. Al in de zevende minuut ging hij de mist in en hier profiteerde de Estse spits Rauno Sappinen van. Via Dekker en topscorer Druijf kreeg Jong AZ vervolgens goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar toch ging met een 1-0 achterstand rusten.

Na de pauze was de thuisploeg de bovenliggende partij en dit werd binnen een kwartier bevestigd door een doelpunt van Sven Blummel. Ook nu kreeg Jong AZ wel kansen op de aansluiting, maar de wedstrijd werd beslist door een afstandsschot van invaller Imrane Oulad Omar waarbij Schendelaar er opnieuw niet goed uit zag. In de slotfase wist Druijf vanuit een vrije trap nog wel de Alkmaarse eer te redden.

FC Den Bosch - Jong AZ 3-1 (1-0)
7. Sappinen 1-0
58. Blummel 2-0