NIJMEGEN – Doordat E&O afgelopen zaterdag won was de titel uit zicht voor HV Berdos. De ploeg speelde afgelopen zondagmiddag bij Ha-STU een wedstrijd om ‘des keizers baard’. Gewonnen werd er wel, 23-25.

In Nijmegen werd er zonder hars gespeeld, iets wat HV Berdos niet bepaald ligt. “In de eerste helft was het een geweldige teamprestatie van ons. Zowel aanvallend als verdedigend viel niets op aan te merken. Een goede en ook zeker sportieve eerste helft waarin eigenlijk alles lukte”, zei coach Hans Elout na afloop. “Er werden wel een hoop kansen gemist maar dat moet ik als coach toch toeschrijven aan de harsloze bal.” Halverwege ging de handbalploeg met 7-13 aan de leiding.

“In de tweede helft leek het wel of we tegen een heel ander team stonden te spelen want Ha-STU ging ‘van dik hout zaagt men planken’ spelen. Het scheidsrechters koppel was hier duidelijk van onder de indruk want er mocht letterlijk van alles gedaan worden door hen. Wij mochten daarentegen weinig tot niets en onze voorsprong slonk.” Ondanks dat hield Berdos het hoofd erbij. “Zo konden we ondanks dat Ha-STU en het scheidsrechterskoppel de wedstrijd winnend afsluiten met 23-25”, aldus Elout.

In het weekend van 22 april speelt HV Berdos een promotie wedstrijd voor een plek in de Eerste divisie.

Doelpunten HV Berdos: Jos Kenter (10), Cas Wokke (8), Joep Kenter (4), Teun de Jager (1), Johannes Wielinga (1), Jonathan van Dam (1)