BERGEN – Na de nederlaag van vorige week in de topper tegen E&O heeft HV Berdos afgelopen zaterdag weer weten te winnen. Tegen Houten werd er veel inzet en beleving getoond. Uiteindelijk wist het met een groot verschil te winnen, 41-24.

Een gedreven Berdos maakte vanaf het begin duidelijk dat er voor Houten niets te halen viel in Bergen. ,,Een zeer fanatieke verdediging met een uitstekende keeper erachter bezorgde Houten toch wel wat kopzorgen hoe tot scoren te komen” zag coach Hans Elout.

Berdos liep met mooie en in overleg uitgevoerde aanvallen makkelijk weg bij Houten en met de rust was de wedstrijd al gespeeld, 18-10. ,,In de tweede helft zakte we toch wat weg in felheid en gedrevenheid maar we bleven duidelijk de bovenliggende partij” vervolgde Elout. ,,Houten bleef sportief handballen en de wedstrijd, die geen wedstrijd meer was, liet van beide kanten nog leuk handbal zien”.

Uiteindelijk eindigde het treffen, waarin Jos Kenter met twaalf doelpunten behoorlijk productief was, in een 41-24 overwinning voor de ploeg uit Bergen. ,,Ik ben een tevreden coach over de inzet en de beleving van de mannen” besloot Elout.

HV Berdos doet door deze overwinning tot de laatste speelronde mee om het kampioenschap. Over twee weken sluit Berdos de competitie af met een uitwedstrijd tegen Ha-STU.

Doelpunten: Jos kenter (12), Joep Kenter (9), Cas Wokke (8), Teun de Jager (3), Rick Visser (3), Jeroen Vels (2), Thijs Wokke (2), Johannes Wielinga (1), Jonathan Dam (1).